KıbrısManşet

BM Güvenlik Konseyi, Erdoğan’ı kınadı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, İngiltere’nin Maraş ile ilgili hazırladığı başkanlık açıklamasını ve Kıbrıs’la ilgili son gelişmeleri değerlendirmek üzere acilen toplanıyor.

İngiltere’nin hazırladığı taslak oylanacak

BM Güvenlik Konseyi’nde İngiltere’nin önceki gün Maraş konusunda hazırladığı başkanlık açıklamasının değerlendirilerek 15 üyeli konsey tarafından oylanması bekleniyor.

BM Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesinin, İngiltere’nin hazırladığı başkanlık açıklaması taslağı konusunda uzlaşı sağladığı bildirildi. BM Güvenlik Konseyi’nin Kıbrıs oturumunun Türkiye saatiyle 19:30’ başlayacağı açıklandı.

Maraş açılımı kınanacak

BM Güvenlik Konseyi’nde bugün değerlendirilecek olan İngiltere’nin hazırladığı taslak başkanlık açıklaması metninde, Maraş açılımı kınanarak Türk hükümetinden Maraş bölgesinin kısmen yeniden açılması konusundaki kararını geri alması isteniyor ve Adada gerilimi arttırabilecek tek taraflı eylemlerden kaçınma çağrısında bulunuluyor.

BM Güvenlik Konseyi Erdoğan’ı kınadı

Öte yandan BM Güvenlik Konseyi’nin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs konusundaki tutumunu ve bir çok BM Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal eden tutumunu kınadı.

AFP’nin bildirdiğine göre, “Güvenlik Konseyi, Kıbrıs Türk ve Kıbrıslı Türk liderlerin Kıbrıs’taki açıklamasını kınıyor” denildi .

Bildiri de ayrıca “”iki toplumlu, iki bölgeli ve politik eşitliğe dayalı bir federasyon temelinde adil bir çözüm çağrısı” da yapılacak.

 











Başa dön tuşu