KıbrısKORONAVİRÜSManşet

Siz hasta insanlara böyle davranamazsınız!

Sağlık Bakanlığı ve ‘EvdeKal‘ bileklikleri takan KKTCELL arasındaki iletişimsizlik ve KKTCELL yetkililerinin hastalara kaba tavrı ve polis tehdidi, Covid-19 pozitif hastayı isyan ettirdi

Bileklik takıp eve gönderdiler

Covid-19 pozitif çıktığı için karantina otelinde tedavisi devam eden 38 yaşındaki K.A’ya geçtiğimiz günlerde Bakanlığın yeni uygulaması olarak evinde tedavi sürecini geçirebileceği söylendi.

Evine gitmeyi kabul eden K.A’ya Turkcell görevlileri tarafından elektronik bileklik takıldı, neler yapacağı ile ilgili bilgilerin yazılı olduğu bir de kağıt verildi.

Kağıtta K.A’nın 24 Temmuz saat 08:00-14:00’da Pandemi Hastanesi’ne giderek PCR testi yaptırması gerektiği yazıyordu.

“Sizi alamam, şimdi gidin, akşam gelin”

K.A’nın ‘Hastaneye giderken bileklik sinyaliyle ilgili bir sıkıntı olur mu?’ sorusu üzerine Turkcell görevlisi, ‘Hayır, gidebilirsiniz’ yanıtını verdi.

Yaklaşık 3 gündür süreci evinde geçiren K.A adlı hasta, bugün elindeki kağıtta yazdığı şekilde, Girne’deki evinden kendi aracıyla çıktı ve Pandemi Hastanesi’ne geldi.

Kapıdaki görevliden, “Sizi içeriye alamayız, belki negatife dönmüşsünüzdür, aksam 17:00-19:00 arası geleceksiniz” cevabını alan K.A bunun üzerine evine geri döndü.

Turkcell görevlisi: Sizi polise şikayet edeceğim

Eve döndüğü an Turkcell’den arayan bir görevliye durumu anlatan K.A’ya telefondaki görevli, “Sizi polise şikayet edeceğiz, evden çıkmamanız gerekirdi” diyerek çıkıştı.

Hasta K.A, kendilerinin eline verdikleri kağıtta yazan şeyleri yaptığını söylemesine rağmen, hasta hassasiyetinden bihaber Turkcell görevlisi “Savunmanızı polise yaparsınız” diyerek K.A’ya çıkışmaya devam etti.

Yaşanan bu insanı değerleri alt üst eden olay sonrası, durum hasta tarafından Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Deren Oygar‘a iletildi.

Oygar, bu iletişim kopukluğunun nereden yaşandığını araştıracağını söyledi.

K.A da Turkcell görevlisinden şikayetçi olacağını ifade etti.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu