KıbrısManşet

Özyiğit: Saraya değil, insanımızın evine ekmek götürmesine ihtiyacımız var

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, TC Lefkoşa Elçiliği‘nin tüm iç işlerimize müdahale ettiğini, hükümetin Bakanlarını da elçiliğe bağlı Kalkınma Ofisi memurlarının emir eri gibi çalıştığını söyledi

Özyiğit: Elçiysen elçi gibi davran, sana ne UBP’deki küskünlerden

Mayıs Web TV‘de Meltem Sakin’in sorularını yanıtlayan Özyiğit, TC Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan‘ın Cumhuriyet Meclisi’ndeki konuşmasına katılmama kararlarının doğru bir karar olduğunu, açıklanan ‘müjdelere’ karşı alkışlayan pozisyonunda olmadıklarını söyledi.

TC Lefkoşa Elçiliği’nin tüm iç işlerimize müdahil olduğunu vurgulayarak, bir parti militanı gibi Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) küskünlerine dahi karışıldığını söyledi.

Özyiğit, “Şimdi de çocukları dini kurslara göndermenin, karşılığında da bisiklet vermenin organizasyonunu yapıyor. UBP’nin küskünkerini barıştırmaya çalışıyor. Size ne UBP’nin içindeki küskünlerden. Elçiysen elçiliğini bil ve buna göre davran” dedi.

“Açıklamayı bile elçilik yapıyor”

TC-KKTC arasında imzalanan protokole bir okulun çevre duvarının tamiratının bile eklendiğini belirten Özyiğit, köy yollarının bile bizim müteahhitlerimize yaptırılmadığını hatırlattı.

Özyiğit, “Gerekli açıklamayı da TC Elçiliği yapıyor. Elçiliği bağlı Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi denilen bir ofis var. Oradaki bir memur gidiyor benim Bakanıma emir veriyor. Onlar da Tanrı kelamı gibi bunu dinliyor. Neredeyse evimize kadar müdahale edecekler. Biz buna ‘hayır’ diyoruz” dedi.

“Burası Türkiye’nin bir vilayeti değildir, olmayacaktır”

Türkiye ile ‘ana-yavru’ ilişkisi, ’emir alan-veren’ ilişkisi değil, düzeyli bir ilişkinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Özyiğit, Cumhurbaşkanlığı seçiminden bu yana izlenen yolun doğru yol olmadığını vurguladı.

“Bizim külliyeye, saraya değil, insanımızın evine ekmek götürmesine ihtiyacımız var. Burası Türkiye’nin bir vilayeti değildir ve olmayacaktır. Bunun rüyasını görenler bilsinler ki, bu hiçbir zaman gerçekleşmeyecektir” dedi.











Başa dön tuşu