KıbrısManşet

Elcil: Dünyada salgın bitecek ama KKTC’de bitmeyecek

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, İngiltere’de eğitim gören öğrencilerin Avrupa’nın kabul ettiği aşılardan olmaması durumunda, gidecekleri ülkede karantinada kalacaklarını söyledi

Elcil: Öğrencilere, Avrupa’nın kabul ettiği 4 aşıdan 1’i yapılmalı

Özgür Gazete’den Mustafa Baflı’ya çarpıcı açıklamalarda bulunan Elcil, Avrupa’da eğitim gören öğrencilerin, Avrupa’nın kabul ettiği 4 aşıdan birini yaptıramamaları durumunda, gidecekleri ülkede para vererek 10-14 gün arası karantinada kalacaklarını anlattı.

Avrupa’da okuyan bir grup öğrencinin kendisini ziyaret ederek durumu anlattığını belirten Elcil, bu öğrencilerin Moderna, Johnson & Johnson, Pfizer-BioNTech veya AstraZeneca olması gerektiğine işaret etti.

Elcil Avrupa’nın Çin üretimi Sinovac aşısını kabul etmediğini hatırlattı.

“Johnson & Johnson aşılar çöpe atıldı”

Elcil, aşı planlamasının iyi yapılmadığını vurgulayarak, Kıbrıs’ın kuzeyindeki Johnson&Johnson aşılarının da tarihinin geçtiğini ve çöpe atıldığını söyledi.

Moderna aşısının ise ülkeye hiç gelmediğini, AstraZeneca aşısının da 35 yaş altı kişilere uygulanmasının önerilmediğini hatırlatan Elcil, BioNTech’in de sadece 2 doz Sinovac yapılanlara uygulandığına işaret etti.

“AstraZeneca aşılarının da süresi doluyor”

Elcil, Kıbrıs Cumhuriyeti tarafından gönderilen AstraZeneca aşılarının süresinin de 1 Ağustos tarihinde dolacağını söyleyerek, öğrencilerin durumunu Sağlık Bakanlığı’na da ilettiklerini kaydetti.

Elcil, Bakanlığın konuyla ilgili şu ana kadar herhangi bir adım atmadığını belirtti.

“Dünyada salgın bitecek ama KKTC’de bitmeyecek”

Yeni eğitim yılına yönelik de açıklamalar yapan Elcil, günde ortalama 150 vaka çıktığını, bu şartlarda okulların nasıl açılacağını merak ettiğini söyledi.

Hangi öğretmenlerin aşılanıp aşılanmadığına dair ciddi bir veri bulunmadığının altını çizen Elcil, ailelerin de güveninin olmadığını söyledi.

Covid-19 pandemi sürecinin Kıbrıs’ın kuzeyinde kendi başına ilerlediğini vurgulayan Elcil, “Dünyada salgın bitecek KKTC’de bitmeyecek” dedi.

Özel Haber/Mustafa Baflı











Başa dön tuşu