KıbrısManşet

İncirli: Biz Erdoğan’ın genel kurulda konuşma yapmasına, misafir olmasına itiraz etmedik

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekilli Sıla Usar İncirli, TC Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın genel kurulda konuşma yapmasına, misafir olmasına itiraz etmediklerini, karşı durdukları durumun,  Erdoğan’ın iletişim kurmaması, muhalefetin görüşlerini almaması olduğunu söyledi

İncirli: Her yer kapalıyken bile en son çare olarak okulları kapatmalıyız

Usar, Ada Tv’nin  Cüneyit Orçun‘un sunduğu ‘Gündem Özel’ programına katılarak gündemi değerlendirdi

İncirli, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Taşınmaz Mal Komisyonuna dikkati çektiğini ifade ederek bir yandan da Vakıf malı söylemlerinin havada uçuştuğuna işaret etti.

İncirli, Covid-19 döneminde okulların kapalı olmasını da değerlendirerek, “Biz en son yapmamız gerekeni ilk başta, ilk başta yapmamız gerekeni en sonda yapıyoruz. Her yer kapalıyken bile en son çare olarak okulları kapatmalıyız” dedi.

“Ana muhalefetle görüşülmemesini kesinlikle kabul edemeyiz”

Türkiye ile KKTC ilişkilerinden memnun olmadığını dile getiren Usar, “Tatar’ın iyi bir ilişkisi varmış gibi görünüyor ancak bu zemin doğru bir zemin değildir”

Usar, Türkiye’nin ana muhalefetle görüşmediğini söyleyerek,” Ana muhalefetle görüşülmemesini kesinlikle kabul edemeyiz” dedi.

“Tutarlı olmak zorundasınız”

Söylemlerin ‘yalpaladığını’ ifade eden CTP’li Sıla Usar İncirli konu hakkında şöyle dedi:

“Vakıf malıdır, toprağıdır şudur budur deniyor. Sonuçta BM parametrelerine uygun bir şekilde aşılması gerektiği ve TMK üzerinden yapılması gerektiği ifade edildi. Bunu kim söyledi? Ersin Tatar söyledi. Anayasa Mahkemesine de dava eden siyasi parti onlar. Tutarlı olmak zorundasınız. Bir gün bir tarafta; bir gün bu tarafa yalpalarsak ne sonuç alacağız?”

“Çelişki yok”

İncirli, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CTP tarafından mecliste boykot edilmesine rağmen Danışma Kurulunda verilen olumsuz görüşün sorulması ve bunun bir çelişki olup olmadığının sorulması üzerine ise bunu reddetti.

İncirli, “Çelişki yok. Biz Erdoğan’ın genel kurulda konuşma yapmasına, misafir olmasına itiraz etmedik ki. Böyle bir şey yok. Bizim karşı durduğumuz, iletişim kurmaması muhalefetin görüşlerini almaması ve yanlış bir politika güdüyor olması ve bizim buna etki ediyor olmayacak bir pozisyona itilmemiz ve sair. Biz bunları anlattık. Ortada çelişki yok” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu