KıbrısManşet

Olguner: Lefkoşa’da yayalaştırma vizyonu devam etmelidir

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Onur Olguner, Zahra Sokak’ın yayalaştırma tartışmaları hakkında, Lefkoşa’da yayalaştırma vizyonunun devam etmesi gerektiğini söyledi

Olguner: Esnafın yarısı yayalaştırmanın bölgeyi öldüreceğinden korkuyordu

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Olguner, Lefkoşa Surlariçi’nin yayalaştırılması sürecine ve o dönemde yaşananlara işaret ederek, 2013 yılında yoluna giren ‘Lefkoşa’da Yayalaştırma Vizyonu’nun mutlaka devam etmesi gerektiğini savundu.

“Esnafın yarısı yayalaştırmanın bölgeyi öldüreceğinden korkuyordu” diyen Olguner, siyasi iradeyi ortaya koyarak, kararlılıkla 14 ayda Lefkoşa Surlariçi’nde bir devrim yaptıklarını ve Surlariçi’ni yayalaştırmayı yoluna koyduklarını anımsattı.

“Lefkoşa’da yayalaştırma vizyonu devam etmelidir”

 Olguner’in açıklamasının tamamı şöyle;

“2013 yılında LTB olarak Lefkoşa Surlariçi’ni yayalaştırırken çok zorlu ve uzun bir süreç yaşadık.

Esnafın yarısı yayalaştırmanın bölgeyi öldüreceğinden korkuyordu. Projeyi aylarca çalışmamıza ve tanıtmamıza rağmen 1 yıl boyunca eylemler yaşadık. Teknik komite başkanı olarak her gün projeye karşı olan esnaf ile eksiksiz kahve içmeye gittiğimi hatırlarım.

Siyasi iradeyi ortaya koyarak, projeye inanarak ve kararlılıkla 14 ayda Lefkoşa Surlariçi’nde bir devrim yaptık ve Surlariçi’ni yayalaştırmayı yoluna koyduk.

Bugün Zahra Sokak’ta yapılan kararsız adımın başarısız olması 7 yıldır Lefkoşa Surlariçi’nde yayalaştırmanın devam edememesinin başlıca sebebidir.

Vizyonlara gönülden inanmadan, kapsamlı çalışmadan ve tüm riskleri göze almadan değişimi getirmek mümkün değildir.

2013’de yoluna giren Lefkoşa’da Yayalaştırma Vizyonu mutlaka devam etmelidir!”











Başa dön tuşu