KıbrısManşet

Arıklı hukuksuzluğun dibini buluyor

 Kıb-tek 28 Dolar’dan yeni ihaleye çıkmasına rağmen, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, TPIC’ten doğrudan yakıt alım anlaşması yapacağını söyledi

Arıklı ihaleyi de takmıyor

Kıb-tek iptal edilen sayısız akaryakıt ihalesinden sonra 28 Temmuz’da yeni ihaleye çıktı. Bakan Arıklı buna rağmen, TPIC’ten doğrudan yakıt alım anlaşması yapacağını söyledi.

TPIC’in, Merkezi İhale Komisyonu yasası gereğince, ihaleye sahte evrak vermesinden dolayı cezalandırılması ve ihalelerden men edilmesi gerekiyor.

Arıklı’nın, uluslararası hukuka göre devletlerin kendi iç hukuk mekanizmasının üstünde olan ‘Uluslararası Sözleşme’lerle, TPIC ile yapmak istediği uluslararası ticaret anlaşmasının aynı şey olduğunu sandığı da ortaya çıktı.

Bilgisizliğiyle göz doldurdu

Arıklı, bunun uluslararası bir anlaşma olacağı için yasaların üzerinde olduğunu ve dolayısıyla MİK Yasası’nın da üzerinde olacağını söyleyerek hukuk bilgisiyle adeta göz doldurdu.

Hükümetin uzaktan izlediği bu hukuksuzluktan sonra, ‘ihale göstermelik mi?’ sorusu akıllara gelirken, çıkılan yeni ihaleye TPIC’in katılıp katılmayacağı ve MİK’in TPIC’e ceza kesip kesmeyeceği merak konusu oldu

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu