KıbrısManşet

Hızal: Anastasiadis bomboş konuştu

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Halil Hızal, Birleşmiş Milletler’deki (BM) birleşemeyen ülkelerin, Maraş konusunda birleştiğine dikkat çekerek, Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis’in pasaport açıklamalarının da ‘bomboş’ olduğunu söyledi

Hızal: Birleşmeyen ülkeleri Maraş konusunda birleştirdik

TDP Genel Sekreteri Hızal, Kıbrıs sorunu ve Maraş açılımıyla ilgili yaşanan son gelişmeleri Özgür Gazete’ye değerlendirdi.

Hızal Maraş konusunda atılan adımlar nedeniyle “Birleşmiş Milletler’de birleşmeyen ülkeleri Maraş konusunda birleştirdik” dedi.

Maraş’ta BMGK kararları olduğunu hatırlatan Hızal, Maraş’ın bu kararlar çerçevesinde açılabileceğinin ve akılla hareket edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Hızal: Anastasiadis bomboş konuştu

Anastasiadis’in yaptığı pasaport açıklamasının bomboş bir açıklama olduğunu vurgulayan Hızal, İnsan Hakları Beyannamesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne işaret ederek, bunun siyasal anlamda mümkün olmayacağını ifade etti.

Kıbrıs’ın güneyinin bu açıklamalarla çözümsüzlüğe oynadığını da ifade eden Hızal, “İki toplumlu, iki bölgeli, federasyonda barış içinde yaşamak varken Crans Montana’da kaçacak ne vardı?” diye sordu.

Özel Haber/Mustafa Baflı











Başa dön tuşu