KıbrısManşet

Mağdur olan personeller kararı mahkemeye taşıyor!

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) Yönetim kurulu, Anayasa ve Kamu Görevlileri Yasası‘na aykırı atama/nakil ve terfi yapıyor, Başbakan Ersan Saner ise hukuksuzluğa değil, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Kurultayı’na yönelik karara müdahale ediyor

Anayasa’ya ve Kamu Görevlileri Yasası’na aykırı değişiklik yapılmıştı

Kıb-tek Yönetim kurulu tarafından Kadro Hizmet Şeması’nda geçtiğimiz haftalarda, Anayasa’ya ve Kamu Görevlileri Yasası’na aykırı değişiklik yapmıştı.

Değişiklik kararına imza koyan kurumda örgütlü sendika El-sen Başkanı Kubilay Özkıraç, ‘hukuksuzluk’ gerekçesiyle imzasını geri çekmişti.

Erdoğan’nın 18 kişilik yeni listesi kıyameti kopardı

Kurum Müdürü Gürcan Erdoğan ise geçtiğimiz günlerde Yönetim Kurulu’na 18 kişilik bir atama/terfi/nakil listesi daha getirdi.

Yönetim Kurulu’ndan geçen listenin ardından ise deyim yerindeyse kıyamet koptu.

Mağdur personel kararı ara emri için mahkemeye taşıyacak

Azınlık Hükümeti döneminde, bundan önceki atama/nakil/terfi listelerinde olduğu gibi, 18 kişilik son listede de, Sayıştay raporlarında adı geçen kişiler olduğu göze çarptı

Ayrıca, herhangi bir münhal açılmadığı için durumdan mağdur olan bazı Kıb-tek personellerinin de, alınan yönetim kurulu kararını ara emri için mahkemeye taşıyacağı öğrenildi.

Konu Saner’e kadar gitti, Saner listeyi askıya aldırttı

Haksızlığa uğrayan personellerin konuyu Başbakan Ersan Saner’e ilettiği ve Saner’in kurum müdürü Erdoğan ve Yönetim Kurulu’nun UBP’li üyelerine sert çıktığı iddia edildi.

Saner’in ‘Ben size kurultaya kadar terfi yapmayacaksınız demedim mi’ dediği ve terfi/nakil ve atamaların askıya alınması talimatını verdiği konuşuluyor.

Saner’in bu çıkışının ardından, Kıb-tek Yönetim Kurulu’nın UBP’li üyelerinin, listeden imzalarını geri çektiği ve listenin askıya alındığı da gelen bilgiler arasında.

Ombudsman ikinci yazıyı gönderdi

Ayrıca usulsüz nakil/terfi ve atamalarla ilgili Ombudsman Emine Dizdarlı’nın soruşturma başlattığı ve konuyla ilgili yanıtlanmak üzere kuruma yazı gönderdiği de biliniyor.

Son gelen bilgilere göre ise Ombudsman tarafından gönderilen soruların içinden işlerine bazılarının seçilerek cevaplandığı gerekçesiyle, Dizdarlı ikinci bir soru listesini tekrar kuruma gönderdi.

Özgü Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu