KıbrısManşet

Kuzey Kıbrıs’ta Yolsuzluk Algısı Raporu’nun sonuçları çok çarpıcı!

FES Kıbrıs‘ın, ‘Kuzey Kıbrıs’ta Yolsuzluk Algısı Raporu‘ konulu araştırmasının sonuçları çok çarpıcı detaylarla dolu

Sonuçlar kamuoyuyla paylaşıldı

Akademisyenler Ömer Gökçekuş ve Sertaç Sonan, Almanya merkezli Friedrich Ebert Vakfı‘ı çin Kıbrıs’ın kuzeyindeki ‘yolsuzluk algısı’ konusunda araştırma yaptı.

Bu yıl 4. yapılan araştırmanın sonuçları bugün Lefkoşa Rüstem Kitabevi’nde, Ombudsman Emine Dizdarlı, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Halkın Partisi (HP) milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu’nun da katılım gösterdiği bir toplantıda kamuoyuyla paylaşıldı.

Faustmann: Bundan sonraki raporları da destekleyeceğim

Friedrich Ebert Vakfı kurucusu Hubert Faustmann, vakfın en eski Alman siyasi vakfı olduğunu ve iki toplumlu yaşam için ugraştığını söyledi.

Faustmann, “Bu proje beni heyecanlandırdı. Sunulan raporlar bunun göstergesidir. Bundan sonraki raporları da destekleyeceğimin sözünü veriyorum. Kıbrıs’ın kuzeyindeki daha iyi yönetim için uğraşmanızı istiyorum” dedi.

Sonan: 1. sırada siyasiler geliyor

Akademisyen Sonan, araştırmaya başladıkalrından bu yana, şeffaflık konusunda hiç iyi bir noktada olmadığımızı görüğünü söyledi.

“Avrupa ülkelerinin çok gerisindeyiz” diyen Sonan, Türkiye ile bu problemlerde yarışır konumda olduğumuzu belirtti.

Sonan, “İnsanlara sorduğumuzda her 10 kişiden 9’u yolsuzluğun olduğunu kabul ediyor. Dünyanın başka yerinde arazi ve bina tahsisi yoktur. Bunu literatüre Kıbrıs’ın kuzeyi olarak biz ekledik. Yolsuzluğa kimler karışıyor diye sorduğumuzda ise 1. sırada siyasiler geliyor” dedi.

Gökçekuş: Durum hiç iç açıcı değil

Araştırmayı yapan bir diğer Akademisyen Gökçekuş ise durumun hiç iç açıcı olmadığını söyledi.

Sonan, “Artış da devam ediyor. Bunları yapanlar da seçilmiş politikacılar ve üst düzey yöneticiler. Kamu kaynaklarının istismar edilmesi söz konusu. Ülkenin 3’de 2’si bağımsız bir yargının olmadığını belirtiyor” dedi.











Başa dön tuşu