KıbrısManşet

Emek Platformu: Sendikalar denetim yaparak emekçilerin mağdur edilmesinin önüne geçecek

Emek Platformu basın açıklaması yaparak, hava sıcaklığının önümüzdeki günlerde 45 derecelere çıkmasına işaret ederek, emekçilerin bu sıcakta dışarıda çalıştırılacak olmalarının kabul edilemez olduğunu söyledi

Emek Platformu basın açıklaması yaptı

Geçtiğimiz yıllarda çalışma bakanları bu gibi sıcak havalarda dışarıda çalışmayı yasaklayıcı kararlar aldığını söyleyen platform yetersiz denetleme sonucunda işverenlerin emekçileri çalıştırmaya devam ettiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman‘ı ‘Çiçeği burnunda’ çalışma bakanı olarak niteleyen platform “Çalışma bakanından talebimiz bu sıcak günlerde özel sektörde dışarıda çalıştırılmanın yasaklanması yanında denetimlerin de düzgün yapılarak emekçilerin mağdur edilmesinin önüne geçilmesidir” dedi.

“Özel sektörde sendikalaşma olmadan hiçbir düzenleme doğru düzgün uygulanmayacak”

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Yapılan meteorolojik tahminlere göre hava sıcaklıkları önümüzdeki 8-10günlük dönem içinde 45 dereceleri bulacak. Güneşin altında hissedilecek sıcaklığı varın siz tahmin edin. Klimaların bile yetersiz kalacağı bu
sıcaklarda emekçilerin dışarıda çalıştırılacak olmaları kabul edilemez.

Geçtiğimiz yıllarda çalışma bakanları bu gibi sıcak havalarda dışarıda çalışmayı yasaklayıcı kararlar almış ancak yetersiz denetleme sonucunda işverenler emekçileri çalıştırmaya devam etmişlerdir.

‘Çiçeği burnunda’ çalışma bakanından talebimiz bu sıcak günlerde özel sektörde dışarıda çalıştırılmanın yasaklanması yanında denetimlerin de düzgün yapılarak emekçilerin mağdur edilmesinin önüne geçilmesidir.

Ancak belirtmek isteriz ki, ne kadar düzgün kararlar alınsa da, ne kadar denetleme yapılsa da, özel sektörde sendikalaşma olmadan yapılacak hiçbir düzenleme doğru düzgün uygulanamayacaktır.

Sendikalar devletin yapamayacağı denetim görevini yaparak emekçilerin mağdur edilmesinin
önüne geçecektir.











Başa dön tuşu