KıbrısManşet

Korkmazhan: Atanmış kayyum Tatar ve kabinesini şiddetle kınıyoruz

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, “Yangınla mücadele konusunda gerekli hazırlıkları yapmak, eksiklikleri gidermek yerine Şov yapmayı tercih eden atanmış kayyum Tatar ve kabinesini şiddetle kınıyoruz” dedi.

Sol Hareket Basın Bürosu tarafından yayınlanan açıklamada Korkmazhan, biran önce yangın helikopteri veya uçağı alınması gerektiğini vurguladı

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Ülkemiz ne yazık büyük yangınlar yaşamıştır. Zamanında ve gerekli müdahale ile söndürülmesi mümkün yangınlar teknik ve idari yetersizlikler nedeniyle büyük felaketlere neden olmuştur.

Yangınla mücadele konusunda hâlâ gerekli hazırlık içinde olunmadığı, teknik ve idari olarak yetersizliklerin devam ettiği Karşıyaka‘da meydana gelen yangın ile bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır.
Yangınla mücadele konusunda gerekli hazırlıkları yapmak, eksiklikleri gidermek yerine Şov yapmayı tercih eden atanmış kayyum Tatar ve kabinesini şiddetle kınıyoruz.

Yangın ile mücadele konusunda gerekli tüm hazırlıklar ve eksiklikler giderilmeli, bu bağlamda biran önce yangın helikopteri veya uçağı alınmalıdır.

Veya şu an GKK bünyesinde bulunan 2 adet AS532 tipi helikoptere gerekli ekipman alınarak techizatlandırılmalı ve olası yangınlarda kullanılmalıdır.

HTKS’nın yaptığı çalışmaya göre 70 bin Euro ile her iki helikopter de yangın ile mücadele de kullanılmak üzere gerekli ekipman ile techizatlandırılabilir.

Şov yapmak yerine, biran önce yangın helikopteri veya uçağı alınmalıdır!

 











Başa dön tuşu