KıbrısManşet

Geçitkale Belediyesi yardım çağrısında bulundu

Mallıdağ ile Arıdamı arasında yangın çıktı; yangın, geniş bir alana yayıldı

Öztaş: Yangının ne sebeple çıktığı bilinmiyor

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, Özgür Gazete’ye yaptığı açıklamada, yangının ne sebeple çıktığının bilinmediğini söyledi. Polis ve itfaiyenin konuyu araştırdığını belirten Öztaş, sabah saatlerinde de bir yangın çıktığını hatırlattı.

Geçitkale Belediyesi: Sabanlı traktör ve tankeri bulunan vatandaşlar yangın yerine gelsin

Yangınla ilgili sosyal medyadan paylaşımda bulunan Geçitkale Belediyesi, yurttaşlardan yardım istedi. Belediye tarafından yapılan açıklamada, rüzgarın da etkisiyle geniş alana yayılan yangına İtfaiye ve belediye ekiplerinin müdahalesinin sürdüğü belirtildi.

Açıklamada, “Bölgemizde bulunan sabanlı traktör ve Su tankeri aracı bulunan vatandaşların yangın yerine gelmeleri önemle rica olunur” denildi.

Polis Basın Subaylığı: Yangının çevre emniyeti alındı

Öte yandan Polis Basın Subaylığı da yangınla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Yangın Bugün saat 13.00 sıralarında, Arıdamı köyünün batı kısmındaki arazide başlayan yangın sonucu ilk tespitlere göre yaklaşık 60 dönümlük makilik alan ve 10 dönüm anız yandı.

Yangına, polis itfaiye, Orman Dairesi ekipleri, Geçitkale Belediyesi’ne ait su tankerleri, bölge halkı ve traktörler ile müdahale ediliyor. Yangının çevre emniyeti alınmış olup, bazı noktalarda kontrollü bir şekilde yanmalar devam ediyor. Söndürme ve soğutma çalışmaları devam ediyor.











Başa dön tuşu