KıbrısManşet

Zaroğlu: Saner, UBP Kurultayından kaçıyor

Milletvekili  Bertan Zaroğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın meclis kürsüsünden YDP’de olan kurumları Başbakanlığa devrettiğini söylediğini fakat devretmediğini, şimdi ise bu kurumların YDP’den alınması halinde hükümetten çekiliriz diyerek bir kriz yarattığını söyledi

Zaroğlu: Saner, UBP Kurultayından kaçıyor

Havadis WEB TV’de yayınlanan Damla Dabis’in hazırlayıp sunduğu Gün Başlarken programına katıldı. Zaroğlu, hükümet krizinin Başbakanla Arıklı arasında bir danışıklı dövüş olduğunu belirtti.

Zaroğlu, “Sayın Saner UBP Kurultayından kaçıyor, bu nedenle bir ‘baskın seçim’ talep etti” dedi. Zaroğlu,  Başbaka’ın bu sayede kurultay tarihini de değiştirmek istediğini belirterek, Arıklı’nın ise, Millet Partisi’nin seçime girmemesi adına baskın seçim talep ettiğini söyledi.

“8 aydır Kıb-Tek’te yakıt ihalesi yapılmadı”

Zaroğlu, 8 aydır Kıb-Tek’te yakıt ihalesi yapılmadığını söyleyerek, “TPİC isimli firmadan ihalesiz yakıt alındı” dedi. Yaptıkları araştırmada TPİC’in kısmen özelleştirilmiş bir kurum olduğunu öğrendiklerini söyleyen Zaroğlu, neden TPİC’in korunup sürekli olarak ön plana çıkartıldığını bilmediğini söyledi.

“Biz engelledik”

Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı’nın yerine koymak istedikleri kişinin isminin baş harflerinin A.K olduğunu söyleyen Zaroğlu “Bu kişinin KKTC’de ihaleye giren iki firmadan biriyle iş yapmaya çalışıyor “dedi.

Son olarak Zaroğlu Arıklı’nın bu kişiyi Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı yapmak istediğini söyleyerek, “Biz engelledik ” dedi.











Başa dön tuşu