KıbrısManşet

Erhürman: Kıbrısltürklerin yama olmasını asla hedeflemedim

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın ‘Federasyon yanlısı bazı muhaliflerin açıklamalarının kabul edilemez’ sözlerine sert çıktı

Erhürman: Toplumu bölüp, kendisi gibi düşünmeyenleri düşmanlaştırma siyaseti

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erhürman, Tatar’ın politikasının toplumu bölüp, kendinden olmayanları düşmanlaştırma üzerine olduğunu ve kendisinin de bunu kabul edilemez bulduğunu belirtti.

Erhürman’ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

“Sn. Tatar, bir kez daha, “federasyon yanlısı bazı muhaliflerin açıklamalarının kabul edilemez” olduğunu söyleyerek, “federasyonla hedeflenenin Kıbrıs Türkünün Kıbrıs Cumhuriyetine yama olması olduğuna” dikkat çekmiş.

O “bazı muhalifler”den biri olarak, yıllarca masada müzakere yürüten cumhurbaşkanları ve bu ülkede federasyonu savunan yurttaşlar gibi ben de hayatımda Kıbrıslı Türklerin bir şeye ya da birine yama olmasını asla hedeflemedim.

Ben de Sn. Tatar’ın, Kıbrıslı Türkleri uluslararası hukuktan, uluslararası toplumdan ve özne olmaktan uzaklaştırma ve toplumu bölüp kendisi gibi düşünmeyenleri düşmanlaştırma siyasetini kabul edilemez buluyorum ve buna muhalif olan “bazı muhalif”lerden biri olmaya da devam edeceğim.

Ağızdan çıkanı kulaklar duyuncaya kadar!!!”











Başa dön tuşu