KıbrısManşet

Bengihan: Şaka değil gerçek, 118 kişi sınavsız ve münhalsiz alındı

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Genel Başkanı Güven Bengihan, Kalkınma Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tosunoğlu’nu, ‘keyfi kararları ve sendikaya karşı saldırgan tutumu’ gerekçesiyle protesto etti

Bengihan: Şaka değil gerçek, bankanın Müdür Yardımcılığı’na Makine Mühendisi atadı

KTAMS, bugün Kalkınma Bankası önünde gerçekleştiği protestosunda, banka önüne siyah çelenk bırakarak basın açıklaması yaptı.

Başkan Bengihan’ın yaptığı açıklamada Tosunoğlu’nun, bankanın çalışanlarını liyakata göre ataması gerektiğininin altı çizildi.

Bengihan, Tosunoğlu’nun Genel Müdür Yardımcılığı’na Makine Mühendisi bir kişiyi atadığını belirterek, “Bu şaka değil gerçektir. Makine Mühendisi’nden Genel Müdür Yardımcısı olamaz. Yasalara aykırı bu durum” dedi.

“118 kişi sınavsız ve münhalsiz alındı”

Tosunoğlu’nun daha önceki Kooperatif Merkez Bankas ve iştiraklerine de 118 kişiyi sınavsız ve münhalsiz aldığını hatırlatan Bengihan, Tosunoğlu’nun yarın apar topar istediği münhalleri açma telaşına düştüğünü söyledi.

Bengihan, “Tosunoğlu belki 10 gün belki 1 ay sonra kendi şirketine gidebilir. Orada ne yapıyorsa yapsın. Bu banka halkındır, bizimdir. Böyle bir yönetim anlayışıyla nereye kadar gidebiliriz?” ifadelerini kullandı.

“Sessiz kalmazsak bu ortam bitecek”

Bengihan şöyle devam etti;

“Ellerinden geleni yapmadılar, şimdi ayaklarından geleni yapsınlar ve tıpış tıpış gitsinler.

Çalışanlar ve ülkenin kaynakları kimsenin siyasi hesaplarının malzemesi değildir. Mahkemeye başvurup bunların iptalini isteyeceğiz. Sessiz kalmazsak bu ortam bitecek. Her şey düzelecek”

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu