KıbrısManşet

Özyiğit: Güvenlik Kuvvetleri’nin ve Sivil Savunma’nın başına Kıbrıslıtürkler atanmalı

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, bu yıl görev süresi dolan Kıbrıslıtürk generalin yerine bir atamanın yapılmadığını söyleyerek, komutan yardımcılığının da çok görüldüğünü belirtti

Özyiğit: Anayasadaki geçici 10. Madde kaldırılmalı ve Vesayet Rejimi sonlanmalı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özyiğit, bir kıbrıslıtürk general olabilsin diye yıllar önce bir mücadelenin verildiğini hatırlatarak, “Nitekim general olabildi ama yine Güvenlik Kuvvetleri Komutanı olamadı. Ancak yardımcı olabildi” dedi.

Anayasadaki geçici 10. Maddenin kaldırılması ve Vesayet Rejimi sonlanması gerektiğini söyleyen Özyiğit, Polis sivilleşmeli, hem Güvenlik Kuvvetleri’nin hem de Sivil Savunmanın başına Kıbrıslıtürkler atanmalı” dedi.

Kıbrıslıtürk generalin yerine bir atama yapılmadı”

Özyiğit’in açıklamasının tamamı şu şekilde:

Yıllar önce bir mücadele verilmişti, ‘bir Kıbrıslıtürk de general olabilsin’ diye. Nitekim general olabildi ama yine Güvenlik Kuvvetleri Komutanı olamadı. Ancak yardımcı olabildi.

Bu yıl bakıyoruz, görev süresi dolan Kıbrıslıtürk generalin yerine bir atama yapılmadı. Anlaşılan komutan yardımcılığı da çok görüldü. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

Anayasadaki Geçici 10. Madde kaldırılmalı ve Vesayet Rejimi sonlanmalı. Polis sivilleşmeli, hem Güvenlik Kuvvetleri’nin hem de Sivil Savunma’nın başına Kıbrıslı Türkler atanmalı.

Herkes bilsin ki, Kıbrıslıtürkler her alanda ve her görevi layıkıyla yapacak bilgi, birikim ve deneyim sahibidirler. Kendi halkına ve insanına güvenmeyenlere duyurulur.











Başa dön tuşu