KıbrısManşet

Harmancı: Kıbrıslıtürklerin bu kurumların başında olamamaları utanç vericidir

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı Kıbrıslıtürklerin, önemli kurumların başına atanmamaları konusuna değinerek, bayrak-millet edebiyatı yaparken mangalda kül bırakmayanların sus-pus olduğuna dikkat çekti

Harmancı: Kıbrıslıtürklerin bu kurumların başında olmamaları utanç vericidir

Özgür Haber’de Pınar Barut’un sorularını yanıtlayan Harmancı, 2 gündür tartışmaların odağı haline gelen, Kıbrıslıtürklerin önemli kurumların başına atanamamaları konusunda görüşlerini dile getirdi.

“Harmancı, “Kıbrıslıtürklerin Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK), Merkez Bankası Başkanı ya da Sivil Savunma Başkanı olamaması utanç vericidir. Bu makamları Kıbrıslıtürklerin yönetememesini, muhalefetin zorlamaması ise tarihi bir hata ve ayıptır” dedi.

“Yapılan büyük bir hakaretken kimseden ses çıkmıyor”

Harmancı, kendi atalarının da mücadele ettiğini söylediği Türk Mukavemet Teşkilat’nın (TMT) ve hükümet yetkililerinin, bayrak-millet edebiyatı yaparken mangalda kül bırakmadığını hatırlattı.

Harmancı, “Başkanlığı geçtim, Başkan Yardımcılığı’nı bile ‘Alın, susun, oturun’ diyerek verilmesi bu topluma yapılan büyük bir hakaretken kimseden ses çıkmıyor. Merkez Bankası’nın da GKK Komutanı’nın da Sivil Savunma Başkanı’nın da, Kıbrıslıtürk olması için yoğun bir çaba harcanmalı ancak harcanmıyor” dedi.

Harmancı, bugün gelinen noktada Kıbrıs Türk toplumunun kendi polisini bile yönetemeyecek durumda olmasının bu kabul edilebilir olmadığını belirtti.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu