KıbrısManşet

Harmancı: Bu ülke yolsuzluk ve rüşvette pisliğin içine batmıştır

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, ülkede izah ve çalışarak edinilemeyecek bir servet olduğunu söyleyerek, kişileri zenginleşirken ülkenin nasıl fakirleştiğinin ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı

Harmancı: Arananların yüzde 10’u ‘Evet, bir siyasetçiye rüşvet verdim’ diyor

Özgür Haber’de Pınar Barut’un sorularını yanıtlayan Harmancı, geçtiğimiz günlerde açıklanan ‘Kuzey Kıbrıs’ta Yolsuzluk Algısı’ raporuyla ilgili konuştu.

Harmancı, “Rapor çok ilginç bir rapor oldu. Telefonla biri sizi arıyor ve size ‘Bu yıl içinde bir siyasetçiye rüşvet verdiniz mi?’ diye soruyor. Arananların yüzde 10’u da buna evet diyor. Bu ülkede yolsuzluğun artık ne kadar ayyuka çıktığının bir göstergesidir” dedi.

“Yolsuzluk nedeniyle sürgünde olan ama çatır çatır maaşını ödediğimiz biri var”

Ülkedeki yargı, yolsuzlukla ilgili soruşturmaları yıllardır tamamlanmadığını ve bunun da siyasiler ile sermayedarlara yaradığını söyleyen Harmancı, bunun nedeninin sorgulanması gerektiğini belirtti.

Harmancı UBP milletvekili eski Başbakan Hüseyin Özgürgün’e işaret ederek, “Bu ülkede yolsuzluk nedeniyle sürgünde olan ama çatır çatır maaşını ödediğimiz ve hatta yeniden aday olacağını açıklayan bir milletvekili var. Bu vekilin hesap hareketleri, yaşadıkları ve bu süreç baştan aşağıya bir yolsuzluk zinciridir” dedi.

“Bu ülke pisliğin içine batmıştır”

Kendilerinin LTB için Sayıştay tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda 3 yıldır polisin soruşturmayı tamamlamasını beklediklerini ifade eden Harmancı, bunun nasıl olduğunu sorguladı.

Harmancı, “Bu nasıl olur? Bu ülke pisliğin içine batmıştır. Bu ülkede izah edilemeyecek, çalışarak edinilemeyecek bir servet vardır. Ben çok açık yüreklilikle söylüyorum; herkes soruşturulmalı, nereden bu serveti bulduğu açıklanmalı. Kişileri zenginleşirken ülke nasıl fakirleşiyor ortaya çıkarılmalıdır” dedi.

“Bu tamamen çöküştür”

Yolsuzluk raporunun, hem bir algı raporu hem de bu ülkenin realitesini ortaya koyan bir çalışma olduğunu belirten Harmancı son olarak şunları kaydetti:

“Polisi biz yönetmediğimiz için soruşturma açamıyorsak ilgili soruşturmaları ileri götüremiyorsak, bu tamamen çöküştür”

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu