KıbrısKültür&SanatManşet

Süt Babam filmi Lefkoşa Galası yapılıyor

Basın-Sen ve Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB) basın açıklaması yaparak, ‘Süt Babam‘ filminin Lefkoşa galasının yapılacağını duyurdu

Etkinlik açık hava sineması şeklinde düzenlenecek

İki toplumlu basın gösterimini 26 Temmuz’da ara bölgede Dayanışma Evi’nde gerçekleştiren Süt Babam belgesel filmi, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği ve Basın Sen işbirliği ile Lefkoşa’da Çağlayan Çocuk Parkı’nda düzenlenecek etkinlikle, 9 Ağustos Pazartesi ,saat 20:30’da, Lefkoşalı izleyiciler ile buluşacak.

Lefkoşa Türk Belediyesinin de destek verdiği ve ‘açık hava sineması’ şeklinde düzenlenecek etkinliğe, Kıbrıs’ın güneyinden konuklar da katılacak.

Açıklamanın devamı şu şekilde:

Kıbrıs adasında, son dönemde, her iki tarafça sergilenen milliyetçi yaklaşımlar sonucu, iki toplumun derin ve kalıcı bir ayrılığa ve özellikle , Kıbrıslıtürklerin gelecekleri ile ilgili ciddi bir belirsizliğe sürüklendiği şu günlerde, özünde dostluk, barış ve sevgi temalarının olduğu Süt Babam filminin iyi bir cevap olacağına inanıyoruz.

Bu bağlamda Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği ve Basın Sen olarak, filmin gösteriminin , toplumun tüm kesimlerine yayılması ve izlenebilmesi için, bir işbirliğine giderek, böyle bir etkinliği organize etmeyi uygun gördük.
Covid-19 tedbirleri gereği, açık alanda düzenlenecek etkinliğe katılacak olan davetlilerin, maske, mesafe ve hijyen kurallarına özen göstermeleri gerekmektedir.











Başa dön tuşu