KıbrısManşet

Uçaner: DNA laboratuvarı test sonucunu doğrulamadan sizi aramamız yanlış ve gereksizdir

Acil Durum (Pandemi) Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Uçaner, pozitif çıkan hastaların panik olduğunu ifade ederek, temas takip ekibinin pozitif kişiyi arayana kadar yapması gereken tek şeyin evde izole olmak olduğunu söyledi

Uçaner: Hastalar veya hasta yakınları sosyal medyadan şikayet ediyorlar

Uçaner sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, hastalar veya hasta yakınlarının sosyal medyadan şikayetlerini dile getirdiklerini belirterek, onların da doğrunun ne olmadığını bilmedikleri için bunu yapmaya haklarının olduğunu söyledi.

“Bu çok yanlış”

Uçaner’in paylaşımının tamamı şu şekilde:

Kısa bir bilgi vermek isterim,üzülerek görüyorum ki hiçbir şekilde doğru nedir bilmeden hastalar veya hasta yakınları sosyal medyadan şikayetlerini dile getiriyorlar, tabiki onların da doğrunun ne olmadığını bilmedikleri için bunu yapmaya hakları var, ben sadece doğrunun ne olduğunu paylaşıp takdiri onlara bırakıyorum.

Örnek verecek olursak, sabah testinizi x özel hastanede yaptınız, maalesef testiniz pozitif geldi, ve bu size özel hastaneden bildirildi.

O an bir panik başlıyor ve biz araniyoruz,temas ekibi aranıyor, hemen hastaneye gelelim,bizi aldirtin, hemen temas ekibi bize ulaşsın, biz pozitif geldik vs vs .Bu o an için çok yanlış.

Yapmanız gereken şey şudur:

Sizden alınan test LBNDH DNA laboratuvarına doğrulamaya gönderilir ve bu numune bizde de çalışılır ve sonuç eğer pozitifse hemen temas ekibine bildirilir ve temas ekibi en süratli şekilde sizi arar testiniz pozitif gelmiştir şeklinde bilgilendirir ve ne yapmanız gerekirse o şekilde yönlendirir.

Tabiki pozitif çıkan hastalar panik oluyor,bir an önce testin sonucunu alıp ACİL DURUM HASTANESİ ne gelmek istiyorlar, haklılar da tabii, ama bize DNA laboratuvarından test sonucu doğrulanmadan sizi aramamız yanlış ve gereksizdir.

Bu yüzden size Temas ekibi taranfindan bir telefon gelmediği sürece yapmanız gereken tek şey evde izole olup aranmanızı beklemek.

Unutmayınız ki gün içinde yapılan test sayısı çok fazla, sizin doğrulama testiniz beklediğinizden (size göre) daha uzun sürede cevaplanabilir,bu ne bizimle,nede temas ekibiyle alakalı değil, test yoğunluğu ile alakalı,bu yüzden lütfen duyarlı olalım ve işleyen bir sistemi eleştirirken doğru nedir bilelim.

Bize gün içinde bu şekilde ulaşan çok kişi var,onlara dediğimiz izole olunuz ve temas ekibinin sizi aramasını bekleyiniz.











Başa dön tuşu