KıbrısSürmanşet

Başvurular, 16 Ağustos’a kadar sürecek

Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi’nin ikincisi, iki yıl aradan sonra 28-29 Ağustos’ta Mağusa’da Doğu Akdeniz Üniversitesi Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yapılıyor

Kongreye katılım ücreti olamayacak

Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi Organizasyon Komitesi’nden yapılan duyuruda, bütün belediye ve siyasi partilere davet gönderildiği, bireysel katılım için de https://genclikkongresi.org/ üzerinden başvuruda bulunulması gerektiği ifade edildi.

Katılımcıların iki günlük kongrede ulaşım ve konaklama dahil olmak üzere masraflarının karşılanacağı, katılım ücreti olmadığı belirtildi.

Katılımcıların komitelerde fikirlerini belirtme imkanı olacak

Kongrede, çevre, eğitim, ekonomi, sağlık ve toplum alanlarında komiteler oluşturulacağı, katılımcıların komitelerde fikirlerini belirtme imkanı olacağı belirtilen açıklamada, kongrede hem gençliğin ortak düşüncelerini hem de görüş ayrılığı olan noktalarının ortaya çıkmasının beklendiği ifade edildi.

DAÜ’nün katkıları ile gerçekleşecek kongrenin sonuçları kapanış töreninde okunacak. Kongre, Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu, Eğitimde Gençlik İnisiyatifi, İskele Karpaz Gençlik Derneği, Lefkoşa Gençlik Derneği ve Mağusa Gençlik Birliği iş birliğinde düzenleniyor.

Başvurular 16 Ağustos’a kadar kabul edilecek

Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi hakkında daha fazla bilgiye Gençlik Kongresi resmî sosyal medya hesapları ve genel ağ sayfası üzerinden ulaşılabilir.

Kongreye, 1991 ve 2003 yılları arasında doğmuş (iki yıl da dâhil) tüm Kuzey Kıbrıs vatandaşı ve Kuzey Kıbrıs’ta 10 yıl veya daha fazla bir süredir ikamet eden gençler katılabilecek. Başvurular 16 Ağustos 23.59’a kadar kabul edilecek.











Başa dön tuşu