KıbrısManşet

Göker: İhalelerden men edilmesi gerekirken doğrudan alım yapılıyor

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (Kıb-tek), TPIC’in sahte belge sunması nedeniyle iptal edilen akaryakıt ihalesine katılan Sideral Lines Direktörü Ulus Göker, kurumun 36 bin ton doğrudan yakıt için 150 milyon TL kredi çekmesi yerine, kendisinin bu yakıtı vadeli olarak getirebileceğini söyledi

Göker: İhalelerden men edilmesi gerekirken doğrudan alım yapılıyor

Özgür Gazete’ye özel açıklamalarda bulunan Göker, normal şartlarda TPIC’ın sahte evrak sunmasından dolayı yasaya göre ihalelerden men edilmesi gerektiğine işaret ederek, Merkezi İhale Komisyonu’ndan (MİK) bu kararı beklediklerini söyledi.

Göker, “MİK bu kararı almadığı gibi, şimdi de sahte evrak sunan bir özel şirketten doğrudan alım yapılacak. Bu yasaya aykırıdır. Daha önceki 24 bin ve 36 bin ton yakıtı nasıl mahkemeye taşıdıysak, bu son alınmak istenen 36 bin ton içinde Yüksek İdare Mahkemesi’ne (YİM) gideceğiz” dedi.

“36 bin ton yakıtı birden alıp kredi faizi ödemek niye?”

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ve Kıb-tek Yönetim Kurulu’nun, TPIC’ten direk alım yapmak için için bir hata daha yaptığını söyleyen Göker, bu doğrudan alım için kurumun bankadan 150 milyon TL borçlanacağını hatırlattı.

Göker, “Ben diyorum ki 36 bin ton birden alınacağına, 12+12+12 şeklinde, tüketime göre alınsın. O sırada da bu yakıtın parası biriktirilsin ve kredi faizi ödemeye gerek kalmasın. Ne yani? Bu kadar korudukları TPIC bu vadeyi yapmıyor mu kuruma?” ifadelerini kullandı.

Göker’den Kıb-tek’e açık teklif: Kredi faizi ödemeyin, vadeli getirebilirim

Göker Özgür Gazete aracılığıyla da kurum yetkililerine bir teklifte bulunarak, kendisinin bu 36 bin ton yakıtı, 12+12+12 şeklinde getirebileceğini söyledi.

Göker, “Hem bu şekilde yakıt parasını biriktirebilirler hem de faiz ödemezler. Hatta biz Sideral Lines olarak 1 ay geç ödeme almaya da hazırız. Hem kurum zarara uğramasın hem de kaliteli yakıt alsın” dedi.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu