Kıbrıs

2020 kamu istihdam rakamları açıklandı

KKTC Başbakanlık Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü 2020 yılında kamuya yapılan istihdam rakamlarını açıkladı

2019 yılında kamudan ayrılan çalışan sayısının 187´si işçi olmak üzere, toplam 671 kişi olduğunu açıklayan Başbakanlık, 2020 yılında da 100’ü polis, 96’sı da eski CAS çalışanı olmak üzere kamuya toplam 501 istihdam yapıldığını kaydetti.

“İstihdam sayısı bilinçli şekilde çarpıtılıyor”

 KKTC Başbakanlık Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklama şu şekilde:

“Bir müdetten beri siyasi amaç taşıyan ve belli odaklara hizmet etmek amacıyla belli çevrelerce 2020 yılında yapılmış olan istihdam sayısı bilinçli bir şekilde saptırılarak ülkemizde yapılan istihdamlarla ilgili olumsuz bir hava yaratılmaya çalışıldığı gözlenmektedir.

Bu sebeple, halkımızı doğru bilgilendirmek, spekülasyon ve manipülasyonlara izin vermemek adına bu açıklamayı yapma gereği ortaya çıkmıştır.

“2019 yılında kamudan 671 kişi ayrıldı”

Bilindiği üzere, her yıl yapılabilecek istihdam sayısı o yılın bütçe yasasında belirtilmektedir. Yıllardır bu konudaki uygulama istihdam sayısının belirlenmesinde bir önceki yılda kamudan ayrılanların sayısı baz alınmakta ve yapılabilecek istihdamlar o sayı çerçevesinde kısıtlanmaktadır. 2019 yılında kamudan ayrılan çalışan sayısı, 187´si işçi olmak üzere, toplam 671 kişidir.

Bu nedenle, bütçe yasası gereği, bu yıl için en fazla 671 kişi istihdam edilebilecektir. Ülke nüfusunun artmasına, çalışma alanlarının çeşitlenmesine ve işlem sayısının artmasına rağmen uzun yıllardan beridir uygulanan bu politika gereği devletin kurum ve kuruluşlarında çalışanların sayısı artırılamamaktadır.

“Covid-19 nedeniyle yeni görevler elzem hale gelmiştir”

Diğer yandan, dünyada ve ülkemizde baş gösteren Covid 19 pandemisi ile birlikte yeni yatırımlar ve görevler elzem hale gelmiştir. Bu çok ciddi durum gereği bazı yatırımların ve görevlerin yerine getirilebilmesi için de yeni istihdamlar zaruri hale gelmiştir.

 










Başa dön tuşu