KıbrısManşet

10 yıl veya daha süredir ikamet eden gençler başvuru gönderebilecek

Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi’nin ikincisi iki yıl aradan sonra gerçekleştiriliyor

Kongre’de Kıbrıs’ın kuzeyinden, her görüşten gençler bir araya gelecek

2019 yılında ilki gerçekleşen Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi’nin ikincisi iki yıl aradan sonra gerçekleştiriliyor. Kongre’de Kıbrıs’ın kuzeyinden, her görüşten gençler bir araya gelecek, demokratik ortamlarda tartışacak, kendi gündemlerini kendileri ifade edecek.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Her belediyeden ve her siyasi partiden gençlerin davetli olduğu ve ayrıca katılım için bireysel başvurulara açık olan Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi, 28-29 Ağustos 2021 tarihlerinde Mağusa’da Doğu Akdeniz Üniversitesi Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Katılımcıların ulaşım ve konaklama dâhil olmak üzere masrafları karşılanacak, herhangi bir katılım ücreti olmayacak. Ayrıca bu yıl kongre içerisinde bulunduğumuz Covid-19 salgını koşulları çerçevesinde gerçekleşecek olup, katılımcıların güvenliği en üst seviyede sağlanacaktır.

Gençler çevre, eğitim, ekonomi, sağlık ve toplum alanlarında komitelere bölünecek. İki günlük kongre boyunca seçtikleri komitelere katılacak olan gençler geniş yelpazedeki konularda çok sayıda farklı arka plandan katılımcı içerisinde fikirlerini belirtme, hem gençliğin ortak düşüncelerini hem de görüş ayrılığı olan noktaları belirleme şansına sahip olacaklar.

Organizasyon boyunca hem ülkenin dört bir yanından gençler sosyalleşecekler, hem de akşam etkinliğinde hep beraber eğlenecekler.

Doğu Akdeniz Üniversitesinin katkıları ile gerçekleşecek olan bu organizasyon, Kıbrıs Türk gençliğini bir bütün olarak özne konumuna yerleştirecek. Kongre sonuçları kapanış töreninde protokolün önünde okunarak ülke gündemine sunulacak.

Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu, Eğitimde Gençlik İnisiyatifi, İskele Karpaz Gençlik Derneği, Lefkoşa Gençlik Derneği ve Mağusa Gençlik Birliği iş birliğinde düzenlenecek Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi hakkında daha fazla bilgiye Gençlik Kongresi resmî sosyal medya hesapları ve genel ağ sayfası üzerinden ulaşılabilecek.

Bu kongreye katılmak için 1991 ve 2003 yılları arasında doğmuş (iki yıl da dâhil) tüm Kuzey Kıbrıs vatandaşı ve Kuzey Kıbrıs’ta 10 yıl veya daha fazla bir süredir ikamet eden gençler başvuru gönderebilecek!

Kongreye başvurmak için 16 Ağustos 2021 saat 23.59’a kadar genclikkongresi.org adresinden başvurularını gönderebilirler.











Başa dön tuşu