KıbrısManşet

Akıncı’dan ‘Süt Babam’ belgeseli yorumu

4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı‘dan, Süt Babam belgeseli için, bu adada her iki toplum da çok acılar çektiği ve bağnaz milliyetçi anlayışların kurbanı olduğu yorumunda bulundu

Akıncı: Kıbrıslılar savaş ortamında bile insani değerlerini koruyabildi

Akıncı’dan, dün gece Lefkoşa Çağlayan Park‘ında gösterimi yapılan, yönetmenliğini Cemal Yıldırım‘ın yaptığı, 1974 yılındaki savaşta bir Türk bebeğin hayatta kalması için mevziden Türk babaya ihtiyacı olduğu sütü getiren Rum askerinin hikayesinin alatıldığı Süt Babam belgeseli için yorumda bulundu.

Akıncı, belgeselde anlatılanın, savaş ortamında bile Kıbrıslıların insani değerlerini koruyabildiklerinin güzel bir örneğini olduğunu belirtti.

Akıncı’nın açıklaması şöyle;

“Dün gece “Süt Babam” isimli belgeseli, hem hüzünle hem de geleceğe dair umutlarla izledik.

Savaş ortamında yeni doğmuş bir Kıbrıslı Türk kızın yaşama tutanabilmesi için gerekli olan özel bir sütün bir Kıbrıslı Rum asker tarafından aileye ulaştırılmasının öyküsü çarpıcı bir anlatımla izleyenlere aktarıldı. Bu adada her iki toplum da çok acılar çekti.

Bağnaz milliyetçi anlayışların kurbanı oldu. Kanı , gözyaşını paylaşan toplumların, artık bu güzel adada kalıcı barışa ve huzura ulaşmaları ve geleceğe umutla bakabilmeleri gerekiyor.

Savaş ortamında bile Kıbrıslıların insani değerlerini koruyabildiklerinin güzel bir örneğini oluşturan bu gerçek yaşam öyküsü bize yakışandır.

Geleceğimizi şekillendirmesi gerekendir.

Başta Yönetmen Cemal Yıldırım ve Birgül hocanım olmak üzere emek veren herkesi kutluyorum; olayın gerçek kahramanlarına yarattıkları ders niteliğindeki bu güzel örnekten dolayı teşekkür ediyorum”











Başa dön tuşu