KıbrısManşet

Saner: 8 ay önce yarıştan çekilenlere şimdi ‘buyurun’ demeyeceğim!

Başbakan Ersan Saner, Ulusal Birlik Partisi‘nin (UBP) geçtiğimiz kurultayının ikinci turundan çekilen ancak yapılacak yeni kurultayda tekrar aday olacaklarını söyleyenlere ‘buyurun’ demeyeceğini söyledi

Saner: UBP’de Genel Başkan olan herkes potansiyel Başbakan’dır

Kıbrıs Postası‘nda Gökhan Altıner ve Canan Onurer‘in sorularını yanıtlayan Saner, UBP Kurultaylarının her zaman ülkenin gündeminde en önemli yeri aldığını, çünkü UBP’de Genel Başkan olan herkes potansiyel Başbakan olduğunu söyledi.

Saner, “Benim nasıl göreve geldiğim konusunu da anlatayım” diyerek başladığı konuşmasında süreci şöyle anlattı;

“Geleneğin dışına çıktık”

“Genel Sekreter görevim devam ederken, Sn. Tatar Cumhurbaşkanı seçildi. UBP’de gelenek olarak böyle bir durumda, Genel Sekreter göreve gelirdi.

Ama arkadaşlar dedi ki ‘Hayır bu geleneceğe bu sefer uymayacağız ve seçime gideceğiz’. Geleneğin dışına çıktık”

Ben de ‘Tamam o zaman, aday da olmuyorum, buyrun siz adaylar olarak yarışın’ dedim. Kurultaya gittik ancakk ikinci tura giderken kurultayımız netice çıkmadan sona erdi.

“Kurultay neden iptal oldu ben bilmem, bilenler konuşsun”

Böyle olunca parti tekrardan Genel Sekreter olarak benim bu görevi devralmamı istedi. Oybirliği ile grupta aldık bu kararı.

Kurultay neden iptal oldu ben bilmem cevabını. Bilenler konuşsun.

Ve sonuçta bu ülkede 8 aydır da Başbakan olarak çalışıyorum. Bu pandemi koşullarında Başbakanlık yapmak kolay değil. Ben bu kadar meşakkatli olacağını da düşünmemiştim. Boş saniyeniz olmuyor.

“Madem aday olacaktınız, niye çekildiniz de ben bu fakkayı(!) yedim?”

Bu kadar sıkıntı çektikten sonra da  PM’yi topladım dedim ki; ‘Be arkadaşlar, çıktınız kürsüde konuştunuz, tekrar aday olacağım dediniz. Madem öyle, ikinci turda niye çekildiniz de ben bu fakkayı(!) yedim?’

Şimdi ben 8 ay sonra bu arkadaşlara buyrun demeyeceğim tabi ki. Ben bunları PM’de söyledim, çok ciddi alkış koptu. Diğer arkadaşlar ne söyledi bilemem”

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu