KıbrısManşet

Elmalı: İcraat yerine laf üretiliyor

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Ozan Elmalı Yönetim Kurulu adına açıklama yaparak, ekonominin dibe vurduğu, hayatın her geçen gün pahalılaştığı, alım gücünün düştüğü, asgari ücretin sefalet ücretine dönüştüğü günümüzde icraat yerine laf üretilmekte olduğunu söyledi

Elmalı: “Bizim Saraya değil Okula, Külliyeye değil Hastaneye ihtiyacımız vardır” diyemiyorsunuz!

Elmalı, toplumun sorunlarına çare üretmesi beklenen yetkililer, sorunları görmezden gelerek topluma sırtını döndüğünü, saray-külliye derdine düştüğünü söyleyerek, ““Bizim Saraya değil Okula, Külliyeye değil Hastaneye ihtiyacımız vardır” diyemiyorsunuz!” dedi.

Elmalı’nın açıklamasının tamamı şu şekilde:

Koşulların her geçen gün zorlaştığı, plansızlığın, öngörüsüzlüğün had safhaya geldiği gerçeğini gören halkımız tükenmişliğe, yalnızlığa itilmiştir.

Toplumun sorunlarına çare üretmesini beklediğimiz yetkililer, sorunları görmezden gelerek topluma sırtını dönmüş, saray-külliye derdine düşmüştür.

“Bizim Saraya değil Okula, Külliyeye değil Hastaneye ihtiyacımız vardır” diyemiyorsunuz!

Ekonominin dibe vurduğu, hayatın her geçen gün pahalılaştığı, alım gücünün düştüğü, asgari ücretin SEFALET ÜCRETİNE dönüştüğü günümüzde İCRAAT YERİNE LAF ÜRETİLMEKTEDİR.

Okullarımıza yıllardır yapılmayan yatırımlar, yapılmayan tamirat-tadilatlar, tamamlanması gereken onlarca okul ihtiyacı ortada dururken eğitime yeterli bütçe ayrılmamakta, devlet okullarının gelişmesi için gerekli planlama ve yatırım yapılmamaktadır.

Toplumun İhtiyacını Görmekten Çok Uzaktasınız ! Toplumu anlamaya çalışmaktan çok, algı yaratma derdine düştünüz. Unutmayın; “Toplumu anlamadan, ihtiyaçlarını görmezden gelerek çözüm üretemezsiniz”

Kıbrıs Türk Toplumunun uluslararası statüsü, izole edilmişlik, ambargolar ve ekonomik sorunları ortada iken pandemi nedeniyle daha da mağdur duruma getirilmiştir. Yurtdışındaki üniversitelerde eğitim almak hedefindeki yüzlerce gencimiz aileleri ile birlikte umutsuzluk-çaresizlik içinde sokulmuş, karşı karşıya bırakıldıkları sorunları nasıl çözeceklerini, kimden nasıl yardım talep edeceklerini bilemez noktaya getirilmişlerdir.

Yetkililere çağrımızdır: “halkımızın sorunlarını görmezden gelmeye devam edemezsiniz, ırk, dil, din üzerinden söylemler yerine çözüm üretilmesi için harekete geçmelisiniz” Dünya tarafından tanınmayan aşı kartları ile Kıbrıs Türk Toplumu yine mağdur edilmiş, uluslararası hukukun dışında bırakıldığı bir kez daha tescil edilmiştir.

Soruyoruz: Covid-19 aşılarının kimlere yapıldığının listesini neden açıklayamıyorsunuz?

Aşı kartı sorununun çözümü için atacağınız adımın toplum adına takipçisi olacağımızı vurgularız.











Başa dön tuşu