KıbrısManşet

Harper: Pasaportunu yenileyenler İngiltere’ye dönerken eski pasaportlarını yanında getirmesi gerek

KKTC’nin Londra Eğitim ve Kültür Ataşesi Metin Harper sosyal medya hesabından videolu bir paylaşımda bulunarak, Birleşik Krallık’ta okuyan öğrenciler ve o yöne seyahat edecek vatandaşlar için açıklamalar yaptı

Harper: İngiltere’nin onayladığı aşıların nerede yapıldığı sorulmaksızın kabul edilecek

Aşı kartları ve PCR testleri konusunda bilgilendirme yapan Harper, İngiltere’nin onayladığı aşıların nerede yapıldığı sorulmaksızın kabul edileceğini, PCR testlerinin ise havayolu şirketlerinin inisiyatifinde olduğunu söyledi.

Harper’in açıklaması şu şekilde:

Aşının nerede yapıldığından çok, İngiltere’de kabul gören aşılardan olup olmadığı önemlidir. Onaylı aşılardan birini olan kimse İngiltere’ye girişte sıkıntı yaşamayacaktır.

PCR ile ilgili uçuş öncesi mutlaka havayolu şirketinizden bilgi alın. Son günlerde ortaya çıkan bir diğer sorunun da PCR testi sıkıntısı olduğunu anlatan Harper, bu kuralın havayolu şirketine göre değişebileceğini söyledi.

Aşılanma doktor kontrolünde ve zaman aralıklarına dikkat edilerek yapılması gerek. Sırf karantinasız girişlerde sorun yaşama korkusuyla plansız ve sağlıksız aşılama yapılmamalı. Bu sorunu yaşamamak için fazladan aşılama yaptıranları uyarıyorum, bunun çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabilecek.

Kuzey’deki Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içerisinde, gerekli süre geçtikten sonra ve öğrencileri sağlık açısından etkilemeyecek şekilde 3. doz Johnson aşılaması için girişim başlattık. Bu olanaktan faydalanmak isteyen öğrenciler ‘00447388219411’ numarası üzerinden bana ulaşarak gerekli bilgiyi alabilir.

Eski pasaportu ile oturma izni alanların belgeleri bizde durmaktadır. Pasaportunu yenileyenlerin İngiltere’ye dönerken eski pasaportlarını da yanında getirmesi gerekmektedir. Bu oturma izni üzerindeki bilgiler eski pasaporta ait olduğu için İngiltere’deki dairede sıkıntı yaşamamak adına eski pasaport yanınızda olmalıdır.

 Yeni pasaportla ilgili bilgilerin de oradaki daireye önceden mail olarak gönderilmesi, işlemlerin hızlanması için sağlıklı bir adım olacaktır.

Öğrenciler Kıbrıs’ın kuzeyindeki aşı kartlarıyla İngiltere’deki kapalı yerlere girip giremeyeceğini soruyor. Bu girişlerde aşı kartlarından daha önemlisi, ülkelerin gönderdiği barkodlardır. Bu barkodlar ülkemize İngiltere’den ve Avrupa Birliği’nden gelmektedir.

Bu yüzden kendi barkodlarını kabul etmek durumundadırlar. Aşıları onlar gönderdikleri için bu konuda bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyoruz ancak bununla ilgili de daha detaylı araştırma yapıp öğrencilere bilgi vermeyi sürdüreceğiz. 











Başa dön tuşu