Kıbrıs

Erhürman: Hükümet yok hükmündedir

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman, KAMU-SEN’i ziyaretinde Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecini, içinde yaşanılan koşullardan ve pandeminin sağlıkta ve ekonomide yarattığı sıkıntılardan bağımsız bir biçimde ele almanın mümkün olmadığını söyledi

Erhürman: Topluma liderlik yapılamıyor

Sürecin topluma bir ayna tuttuğunu söyleyen Erhürman, sağlık sisteminin ne kadar sıkıntılı ve eksik, ekonomide kendi ayakları üzerinde durmanın ve üretmenin ise ne kadar önemli olduğunun bir kere daha çok net bir şekilde görüldüğünü vurguladı.

Görev başındaki hükümetin ‘yok hükmünde olduğunu’, toplumun hiçbir sorununa doğru liderlik yapılamadığını iddia eden Erhürman, pandemi nedeniyle yaşanan kapanma sürecini hükümetin doğru değerlendiremediğini savundu.

“Doğu Akdeniz’de Kıbrıslı Türkler yokmuş gibi davranılıyor”

Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Erhürman, Doğu Akdeniz’de doğalgaz ve hidrokarbonlar üzerinden bir paylaşım mücadelesi sürdüğün ancak Kıbrıslı Türkler yokmuş gibi bir hava olduğunu savundu.

Kıbrıslı Türklerin iki kurucu ortaktan biri olduğunu hatırlatan Erhürman, “Biz kendimizi kesinlikle bu adanın tamamı üzerinde ve etrafında hak sahibi olarak görüyoruz. Bunun ekseninde yaşanan gelişmeler noktasında, Kıbrıs Türk halkı özne olma olgusunu sağlayamıyor. Çünkü şu anda yönetsel kadrolarda bulunan tarafından böyle bir girişim yok. O yüzden bu Cumhurbaşkanlığı seçimi bütün bunların üzerine geldi” dedi.

Erhürman, Kıbrıs sorununun bir an önce çözümü ve Kıbrıs Türk halkının dışarıya hızla açılması için çalışan, ama aynı zamanda içeride olan bitenin gailesini çeken, hükümetlerle birlikte çalışmayı başarabilen, topluma liderlik edebilen bir Cumhurbaşkanlığı pozisyonu yaratmak üzere aday olduğunu söyledi.











Başa dön tuşu