KıbrısManşet

Polise ihbarda bulunuldu!

Kıbrıs Cumhuriyeti‘nde aşı olmayan vatandaşlara sahte aşı belgesi veren doktorlarla ilgili tartışmalara, şimdi de sahte doktor skandalı eklendi

Alithia gazetesi: İki aşısı da yapıldı, Sağlık Bakanlığı’nda kaydı yok

Alithia gazetesi, özel bir klinikte aşı yaptıran bir kadının, kendisine aşı yapan kişinin doktor olup olmadığından şüphelendiğine dair polise ihbarda bulunduğunu yazdı.

Gazete, kadının her iki aşısının da yapılmış olmasına ve elinde aşı kartı bulunmasına rağmen, Sağlık Bakanlığı’nın sitesinde aşılandığına dair kaydı olmadığını belirtti.

Haberde, Kıbrısrum polisinin, kadına aşı yapan kişinin doktor olup olmadığının tespit edilmesi için soruşturma başlattığı kaydedildi.

Gazete, polis tarafından araştırılmakta olan sahte aşı belgesi mevzusuyla ilgili endişelerin de devam ettiğini ve meselenin mahkemeye sevk edilmesi halinde, bazı doktorların nasıl hareket ettiğine dair yıllardır dillendirilen iddiaların doğruluğunun teyit edilmiş olacağının ifade edildiğini yazdı.

Kıbrıs Cumhuriyeti’nde nüfusunun yüzde 68.5’i tam aşılı

Gazete, bir diğer haberinde ise 18 yaş üstü nüfusun yüzde 68.5’inin her iki doz aşısını da yaptırarak aşılanmayı tamamladığını yazdı.

Haberde, 16-17 yaş grubundaki aşılamalarda da yüzde 30.9 oranına ulaşıldığı kaydedildi.

 











Başa dön tuşu