KıbrısManşet

Yakıt yok, elektrik Kıbrıs Cumhuriyeti’nden

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı‘nın yasa dışı bir şekilde iptal ettiği akaryakıt ihaleleri sonrası, Teknecik Elektrik Santrali, Kıbrıs Cumhuriyeti‘nden elektrik tedarik edecek

12-17 Ağustos dönemini kapsıyor

Kıbrıs Haber Ajansı’nın aktardığı habere göre, elektrik santralinde meydana gelen arıza nedeniyle ve elektrik üretimi için yakıt tedarikinin gecikmesi dolayısıyla  elektrik tedarikinin 12-17 Ağustos döneminde sağlanacağı duyuruldu.

Aynı bilgilere göre, günde 24 saat ihtiyaçların karşılanırken günün belli saatlerine göre gece yarısından sonra ve sabah saatlerinde 20MW ve öğleden sonra ve akşam saatlerinde 40MW elektrik verilecek.

Kıbrıs Enerji Dağıtım Sistemi İşletmecisine , Cumhuriyet’te mevcut olduğu sürece talep edilen MW’ın verilmesi yönünde talimat verildi ve üretim programına dayalı olarak işgal altındaki bölgelerin ihtiyaçlarının bir bölümü öğleden sonraları ve akşam saatleri tatmin edilebilecek.

Verilecek toplam elektrik enerjisi en kısa zamanda Güven Artırıcı Önlemlerin ön gördüğü temellere dayalı olarak karşılanacak.











Başa dön tuşu