KıbrısManşet

Özkıraç: Saner, işini gücünü bıraktı Kıb-Tek’teki nakillerle uğraşıyor

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Kubilay Özkıraç ülkenin her alanında kaos yaşandığına işaret ederek,  Başbakan Ersan Saner’in ise işini  gücünü bıraktığını ve  Kıb-Tek’ teki nakiller ile uğraşmaya başladığını vurguladı

Özkıraç: Başbakan, nakillerle uğraşmayı marifet sayıyor

Yazılı açıklama yapan Özkıraç, ülkenin enerji üretiminde yaşanan sıkıntılar nedeni ile kaos yaşadığını kaydederek, ekonominin dibe vurduğunu, eğitim ve sağlık sisteminin çöktüğünü ifade etti.

Kıb-Tek’ te yakıt ihalesinde rezillikler yaşandığı, asgari ücretlinin açlık sınırı altında olduğuna da dikkati çeken Özkıraç  tüm sektörlerin de dibe vurduğunu söyledi.

Başbakan Saner’in  kurultay hesapları bulunduğunu ve Kıb-Tek’ teki nakiller ile uğraşmayı marifet saydığını kaydeden Özkıraç, “Ne acıdır ki toplum ve sendikalar tüm Sivil Toplum Örgütleri bu gelişmeleri sadece seyrediyor. Başbakan’ a şunu hatırlatmakta yarar görüyoruz. Bu ülke ve Kıb-Tek sizin gibi yöneticilerin elinde oyuncak olmayacaktır” dedi.

“İşgal ettiğiniz makamlara topyekûn geleceğiz”

“İlerleyen günlerde işgal ettiğiniz makama topyekûn geleceğiz ve size bir an önce istifa etmenizin yolunu göstereceğiz” vurgusunu yapan Özkıraç, El-Sen’in her zaman olduğu gibi tepkisini ortaya koyacağının da altını çizdi. 











Başa dön tuşu