KıbrısManşet

İmza uygulaması 16 Ağustos itibarıyla yeniden başlatılacak

Sosyal Sigortalar Dairesi işsizlik ödeneği almakta olan sigortalılara duyuru yaptı

Sosyal Sigorta Dairesi duyurdu

Sosyal Sigorta Dairesi, kapalı alanlara girişlerde aşı ve/veya PCR testleri zorunlu kılındığından, işsizlik kaydının yenilenmesi için mevzuatımızda öngörülen haftada en az bir kez bölgesel kuruluşa gelerek imza atılması uygulaması 16 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla yeniden başlatılacağını duyurdu

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Pandemi döneminde ülkemizde yaşanan olağanüstü koşullar nedeniyle korona virüs vakalarının yayılmasının engellenmesi ve halkımızın sağlığını korumak adına alınan tedbirler çerçevesinde, Dairemizden işsizlik ödeneği almakta olan sigortalılarımızın ödeneklerinin devam edebilmesi için haftada bir kez ilgili Bölgesel Kuruluşlarımıza gelerek imza atma uygulamasına son verildiği 18 Mart 2020 tarihli duyurumuzla bilginize getirilmişti.

Günümüz koşullarında kapalı alanlara girişlerde aşı ve/veya PCR testleri zorunlu kılındığından, işsizlik kaydının yenilenmesi için mevzuatımızda öngörülen haftada en az bir kez Bölgesel Kuruluşumuza gelerek imza atılması uygulaması 16 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla yeniden başlatılacaktır. Halen işsizlik ödeneği almakta olan sigortalılarımızın imza günleri telefon ve SMS yoluyla Dairemize vermiş oldukları iletişim numaralarına bildirilmiştir.

Daha fazla bilgi işsizlik kaydının yapıldığı Bölgesel Kuruluşumuzdan temin edilebilir. İşsizlik ödeneği almakta olan sigortalılarımıza önemle duyurulur.











Başa dön tuşu