KıbrısKORONAVİRÜSManşetSağlık

Üstel: Yerel yönetimler denetim yapmaya mecburdur

Sağlık Bakanı Ünal Üstel, Covid-19 pozitif vakaların son dönemde yükselmesinin sebebinin, pozitif çıkan kişilerin temaslılarını saklaması olduğunu iddia etti

Üstel: Bölgelerdeki denetim yerel idareler ve İlçe Emniyet Kurullarına aittir

Kıbrıs Objektif’de Ahmet Özsoy’un sorularını yanıtlayan Bakan Üstel, işyerlerine kural getirdiklerini, çalışanların düzenli PCR testi yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Üstel, “İşveren kontrol yapmaya mecburdur. Ama çoğu işletme yapmıyor. Herkesin ağzında bir ‘denetim yetersizdir’ lafı var. Ama bölgelerdeki denetim yerel idareler ve İlçe Emniyet Kurulları’na aittir” dedi.

“Yerel yönetimler denetim yapmaya mecburdur”

Yerel idarelerin daha rahat hareket etmesi ve cezai işlem yapabilmesi için yasa değişiklikliği yaptıklarını söyleyen Üstel, bu sayede yerel yönetimlere imkan sağladıklarını savundu.

“Yerel yönetimler denetim yapmaya mecburdur” diyen Üstel, yeterli denetim yapılmadığı noktasında da eleştirilerin haklı olduğunu söyledi.

“Daha çok da gençler uymuyor kurallar”

Vakaların yükselmesinin en büyük sebebinin, pozitif çıkan kişilerin temaslılarını gizlemeleri olduğunu savunan Üstel, gençlerin de kurallara uymadığını söyledi.

Üstel, “Açık alanda bir bar veya cafeye gidiliyor ama mesafe kuralına uyulmuyor. Ne işveren uyarıyor ne de insanlar uyguluyor. Daha çok da gençler uymuyor kurallara” dedi.

“Bir pozitif vatadaşımız, virüs ciğerine inene kadar evde kaldı”

Düğünlere kısıtlama getirmeye çalıştıklarını ancak düğün yerlerinden şikayetler geldiğini belirten Üstel, düğün yeri sahipleriyle taahhütnameler yaptıklarını ama düğünlerde herkesin sarmaş dolaş olduğunu söyledi.

Üstel, “Bizim birbirimizi kontrol etmemiz lazım. Pozitif çıkarsak kimlerle temas ettiğimizi söylememiz lazım. Mesela geçenlerde rahmetli olan bir pozitif vatadaşımız, virüs ciğerine inene kadar evde kaldı. Ağırlaştığını söylemedi. En son kötüleşince geldi hastaneye ama artık virüs ciğerine inmişti ve müdahale edilecek fazla bir şey kalmamıştı. Malesef rahmetlendi.

“Bakın ülkemiz çok fakirdir. Neden? Kapanmalardan dolayı”

Ülkeyi kapatmak istemediklerini söyleyen Üstel, son olarak şunları kaydetti;

“Bakın ülkemiz çok fakirdir. Neden? Daha önceki kapanmalardan dolayı. İşte bu yüzden kapanmak istemiyorsak, kurallara uyacağız”

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu