KıbrısManşet

Zaroğlu: Bunun adına Türkçe’de yalan derler, yalan söylüyorsunuz

Bağımsız Milletvekili Bertan Zaroğlu, Başbakan Ersan Saner ile Başbakan Yardımcısı Erhan Arıklı’nın tartışmalarının tamamen ‘tiyatro’ olduğunu söyleyerek, Saner için ‘Boşbakan‘ ifadesini kullandı

Zaroğlu: Hepsi yargılanacak

SesKıbrıs‘ta Aytuğ Türkkan‘ın sorularını yanıtlayan Zaroğlu, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nda (Kıb-tek) yapılan ihale ve doğrudan alımlarla ilgili uyarılar yaptığın ama dinletemediğini söyledi.

“Ben uyarmama rağmen beni dinlemediler” diyen Zaroğlu, Yönetim Kurulu’num da suçlu duruma düşürüldüğünü ve hepsinin yargılanacağını savundu.

“8 ay oldu jeneratörler nerede?”

Yeni yapılacak santralin ihalesine çıkılmak için gerekli şartnameyi hazırlayacak olan firmaya da, ihaleye çıkılmadan doğrudan 1.1 milyonm TL’likişin verdiliğini hatırlatan Zaroğlu, “Hani sen vurgunları durdurmazsan adam değildin?” diye sordu.

Zaroğlu, “Beton döktürmek için 1.26 milyon TL’ye ihalesiz bir firmaya iş verdiniz. Bu ihalesiz alım jeneratörler alel acele geliyor diye yapıldı, 8 ay oldu jeneratörler nerede? Madem 8 ay vardı neden ihale yapılmadı? Jeneratörler nerede?” diye sordu.

Zaroğlu son olarak şunları kaydetti;

“Ülkenin en büyük kurumu batırılıyor. Başkabakan ile Başbakan Yardımcısı arasında yaşanan tartışmalar tiyatrodur.

Başbakan, Başbakan Yardımcısı’nın ayak oyunlarına karşı gelemiyor. Ben ona Boşbakan diyorum.

Yüzde 30 zammı açıklayan kim; Genel Müdür. Müdürün açıklayacağı zammın basın toplantısını kim duyuruyor; Eknomi ve Enerji Bakanlığı.

Vatandaştan tepki gelince çıkıp diyor ki; benim haberim yok. Bu nasıl tiyatro? Ardından YK Başkanı çıkıp Başbakan’a iletilmek üzere tüm zam detaylarını Bakana verdik diyor.

Bunun adına Türkçe’de yalan derler. Yalan söylüyorsunuz”

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu