KıbrısManşet

Anastasiadis: TC’den gelen tehditleri önleyecek birlik ve beraberlik gerekli

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs’a askeri müdahalenin ikinci aşamasının yıldönümünde, Türkiye’den gelen tehditleri ve empoze ettiği şeyleri önleyecek birlik ve beraberliğin gerekli olduğunu açıkladı

Anastasiadis: Yeni oldu-bittiler gerçekleştirmeyi arzu eden bir Türkiye var

Anastasiadis 14 Ağustos’un yıldönümü dolayısıyla Kıbrıs Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Karşımızda takip ettiği saldırgan stratejiyle iki devletli çözümü ve yasa dışı eylemleri aracılığıyla Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarının aleyhine yeni oldu-bittiler gerçekleştirmeyi arzu eden bir Türkiye var” dedi.

Anastasiadis, Kapalı Maraş’ın Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin 5-50 ve 7-89 numaralı kararlarıyla korunan statüsünün, Kıbrıslı Türk lider Ersin Tatar ve ortaklarının uyguladığı Türkiye’nin yayılmacı politikası tarafından açıkça ihlal edildiğini sözlerine ekledi.

“Türkiye’nin tahriklerine göğüs gererek işgalden kurtulabileceğiz”

Anastasiadis, Kıbrıs Rum tarafının esaslı müzakerelerin Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin himayesinde yeniden başlamasını sağlayacak gerekli koşulların yaratılması için çalışmaya devam edeceği konusunda güvence verdi.

Anastasiadis ‘Kıbrıs sorununda işgali sonlandıracak, garantörlükleri ortadan kaldıracak, adanın tüm sakinleri barış içinde birlikte yaşayabileceği koşulları yaratacak olan bir anlaşma istiyoruz. Sadece birlik ve beraberlik içinde Türkiye’nin tahriklerine göğüs gererek işgalden kurtulabileceğiz’ dedi.











Başa dön tuşu