KıbrısManşet

Yeşil Barış Hareketi-Biyologlar Derneği: Konuyla ilgili mücadelemiz sürüyor

Yeşil Barış Hareketi ve Biyologlar Derneği, Güven-Yapı aracılığıyla yaratılan doğa tahribatına imkan veren Bakanlar Kurulu kararı ile ilgili, avukatların yaptığı değerlendirmeye göre çok ciddi belirsizlikler ve muğlak ifadelerin söz konusu olduğunu vurguladı

Yeşil Barış Hareketi-Biyologlar Derneği: Konuyla ilgili mücadelemiz sürüyor

Yeşil Barış Hareketi ve Biyologlar Derneği yaptığı ortak açıklamada, mahkeme kararından sonra ortaya çıkan karar metninde avukatların yaptığı değerlendirmeye göre çok ciddi belirsizlikler ve muğlak ifadelerin söz konusu olduğunu belirtti
Açıklamada konuyla ilgili “Ara emrinin uygulanmakta olduğu bu süreçte Cuma günü mahkemede olacağımızı ve mücadelemizin sürdüğünü kamuoyuna duyururuz” ifadeler kullanıldı,
Yapılan ortak açıklamanın tam metni şu şekilde:
Girne Dağları’nın kuzey yamaçlarındaki en önemli noktalarından birinde Güven-Yapı aracılığıyla yaratılan doğa tahribatına imkan veren Bakanlar Kurulu kararlarının yürütmesi 16 Ağustos 2021 tarihinde Yüksek İdare Mahkemesi tarafından verilen ara emri ile durdurulmuştur.
Aynı gün içerisinde Bakanlar Kurulu’nun geçmişte verilen ilgili kararları iptal ettiği Başbakan tarafından duyurulmuştur. Bununla birlikte, başbakanın basına verdiği demeçlerde söz konusu “tüm” kararların iptal edildiği, hatta söz konusu alanın yeniden ağaçlandırılması ve orman alanı ilan edilmesi yönünde de karar üretileceği açıklanmıştır.
Oysa ki bugün resmi gazetede yayınlanan ve aslında dün değil, tam bir hafta önce 9 Ağustos’ta alındığı anlaşılan ama nedense mahkeme kararından sonra ortaya çıkan karar metninde avukatlarımızın yaptığı değerlendirmeye göre çok ciddi belirsizlikler ve muğlak ifadeler söz konusudur.
1- 2017 yılına ait “kiralanma” ile ilgili karar iptal edilmemiş aksine sadece kiralanma bedeli ile ilgili olan 2018 yılına ait olan karar iptal edilmiştir. Öyle ki, bu metnin başlığında yer alan “2018 tarihli kararın iptali” ifadesi esas niyeti belli etmektedir.
2- Söz konusu araziyle ilgili bundan sonraki tasarruflar hakkında karar metninde hiçbir ifade yoktur. Oysa ki, başbakan halkın önünde burasının yeniden ağaçlandırılacağı ve orman alanı olarak ilan edileceğini dile getirmiştir.
Tüm bu noktalardan hareketle, her ne kadar şu an inşaat faaliyetleri durmuş olsa da endişelerimiz ve davamız devam etmektedir. Kısacası, henüz dava gerekçemiz ortadan kalkmamıştır. Ara emrinin uygulanmakta olduğu bu süreçte Cuma günü mahkemede olacağımızı ve mücadelemizin sürdüğünü kamuoyuna duyururuz.










Başa dön tuşu