KıbrısManşet

Hade pikniğe

Biyologlar Derneği ve Yeşil Barış Hareketi ortak basın açıklaması yaparak, halkı 20 Ağustos 2021 Cuma günü saat 19:00’da tahrip edilen ve yeniden yeşil olması gereken yerde ‘piknik’ yapmaya davet etti

Biyologlar Derneği ve Yeşil Barış Hareketi Cuma günü halkı pikniğe davet etti

Açıklamada, Girne Dağları’nın kuzey yamaçlarındaki ormanlık alan içerisinde yapımına başlanan Güvenlik Kuvvetleri Personeli Yapı Kooperatifi’nin 105 Konutluk Site İnşa Projesi’ne karşı açılan dava ve alınan ara emri sonrası, Bakanlar Kurulu tarafından da ilgili kararların iptali neticesinde 74 dönüm yeniden ‘Kamu Arazisi’’ olduğunu belirtilerek, ” 20 Ağustos 2021 Cuma günü saat 19:00’da tahrip edilen ve yeniden yeşil olması gereken yerde ‘piknik’ yapmak için bekliyoruz” dedi.

Açıklama şu şekilde:

Biyologlar Derneği ve Yeşil Barış Hareketi, Halkın büyük desteği, çevre örgütleri, doğa severler ve gönüllü hukukçuların mücadelesi sonucu geldiğimiz bu nokta gelecek nesillere yaşanabilir ve yeşil bir ülke bırakmak adına çok önemli bir kazanımdır. Ancak, tahrip edilen söz konusu alanın rehabilite edilerek yeniden yeşil bir alana dönüştürülmesi mücadelemiz sürmektedir.

Bu amaçla, Yeşil Barış Hareketi ve Biyologlar Derneği olarak süreç içinde desteğini yoğun olarak hissettiğimiz ve daha yeşil bir Kıbrıs özlemi duyan herkesi 20 Ağustos 2021 Cuma günü saat 19:00’da tahrip edilen ve yeniden yeşil olması gereken yerde ‘‘piknik’’ yapmak için bekliyoruz. Artık halka açılan ve yeniden ‘kamu arazisi’ olan yerde keyifli bir piknik eşliliğinde betonlaşmış Girne’yi seyretmek ve daha yeşil bir Kıbrıs istencimizi haykırmak için tüm halkımız davetlidir.











Başa dön tuşu