KıbrısManşet

Özkıraç: Çarşamba günü, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na yürüyeceğiz

Elektrik Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Kubilay Özkıraç, devlete ait borcu olan 6 noktanın elektriğinin kesilmesi sonrası 2 Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) çalışanına ve kendisine dava okunduğunu duyurdu

Özkıraç: Toplam borç 20 milyon TL

Konuyla ilgili Özgür Gazete’ye konuşan Başkan Özkıraç, Güzelyurt’ta devlete ait 6 noktanın faiziyle birlikte 20 Milyon TL borcu olduğunun, bunun üzerine de Kıb-Tek çalışanlarının görevini yaptığını kaydetti.

Özkıraç, elektriğin kesilmesi sonrası 2 çalışanın polise ifade verdiğini ve haklarında dava okunduğunu söyledi. Kendisinin de polis tarafından Güzelyurt’a çağrıldığını aktaran Özkıraç, polisin kendisine de dava okuduğunu belirtti.

“Çarşamba günü Ekonomi Bakanlığı’na yürüyeceğiz”

Haftaya çarşamba günü muhalefetteki siyasi partiler ve sendikaların Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na yürüyüş gerçekleştireceklerini açıklayan Özkıraç, “Borcu olanların elektriğini keseceğiz” vurgusunu yaptı.

“Geri adım atmayacağız”

Özkıraç, asgari ücretle çalışan kişinin 469 TL’ye elektriği kesiliyorsa borcu bulunan devlet kurumlarının da elektriğinin kesileceğinin altını çizerek, sözlerini şöyle noktaladı:
“Mücadelen geri adım atmayacağız. Bu işi yapamazlarsa istifa etsinler. Davalar ve tehditler bizi korkutamaz”

Özel Haber/ Özgür Gazete











Başa dön tuşu