KıbrısManşet

Gazetemiz konuyla ilgili 2 ayrı manşet atmıştı!

Şehir Plancıları Odası, Bafra‘da peşkeş ve doğa tahribatının yaşandığına dikkat çekerek, Concorde Otel‘e güneş panallerinin yapımı için verilen alanın Zeytin ve Harnup alanı olduğunu açıkladı

Gazetemiz 2 ayrı manşet yapmıştı

Özgür Gazete‘nin biri 5 Nisan 2021 diğeri de 28 Haziran 2021 tarihlerinde 2 ayrı manşet haberle duyurduğu, Concorde Otel’e usulsüz güneş enerjisi kurulum izni verildiği haberlerinin ardından Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı konuyla hiç ilgilenmemiş ve haberde adı geçen şahıslar da gazetemize dava açmıştı.

 

Şehir Plancıları Odası’nın dün yaptığı açıklama ise, sadece Bakanlık tarafından verilen iznin değil, arazinin de orman arazisi olduğu ve usulsüzce verildiğini ortaya çıkardı.

Oda: Emirnameye aykırı, Planlama Onayı Yok

Oda’dan yapılan açıklamaya göre, gün eş panellerinin kurulduğu alan hem orman arazisi hem de yapılan kiralama işlemi Emirname’ya aykırı.

Planlama onayı da olmayan arazide İnşaat Ruhsatı da yok.

Oda’dan yapılan açıklama şu şekilde:

“TÜM KAMUOYUNUN DİKKATİNE

Girne’deki kamu arazisinin bir kooperatife konut yapımı için verilmesi ve bunun sonucunda ortaya çıkan çevre talanı hepimizin malumu oldu. Mahkeme tarafından verilen ara emri ve sonrasında hükümet tarafından iptal edilen bakanlar kurulu kararları olaya az da olsa su serpti.

Bir diğer peşkeş ve doğa tahribatı ise Bafra’da yaşanıyor .

Resimlerde görülen alan;
-Bafra Oteller bölgesinde
-Yürürlükteki Emirnamede Zeytin ve Harup Alanı

-Mülkiyeti, ORMAN ARAZİSİ
-Orman Dairesi tarafından özel şirketlere Güneş Paneli kurulumu için kiralanmış.
-Yapılan işlemler yürülükteki Emirnameye aykırı, Planlama Onayı YOK, İnşaat Ruhsatı YOK! (eğer sessiz bir şekilde verilmiş ise de mevzuata aykırı olduğu için ayrıca suç teşkil etmekte)











Başa dön tuşu