KıbrısManşet

Arıklı bu kez de yakıttan numune alınmak istenmesine karşı çıktı

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) depolarına analizleri yapılmadan boşaltılan akaryakıttan numune almak isteyen Yeşil Barış Hareketi aktivistlerine ‘Sen kimsin?’ diye çıkıştı

Arıklı’dan Yeşil Barış Hareketi’ne: Sen kimsin?

Gündem Kıbrıs‘ta Çiğdem Aydın‘ın sorularını yanıtlayan Bakan Arıklı, doğrudan ve ihalesiz olarak kara tankerleriyle adaya getirilen, analizleri yapılmayan ve ne içerdiği bilinmeyen akaryakıt ile ilgili konuştu.

Yeşil Barış Hareketi’nin, İdare Yasası’na dayandırarak, yakıttan numune alıp bağımsız laboratuvarlarda analiz yaptırma hakkını da tanımadığını söyleyen Arıklı, aktivistlere ‘Siz kimsiniz?’ diyerek çıkıştı.

Yeşil Barış Hareketi Avukatı Eda Aşan, geçtiğimiz günlerde Kıb-tek’e gönderdiği ihtarnamede, yakıttan numune alınmasına izin verilmemesi durumunda, İdare Yasası’nın maddelerini hatırlatarak kuruma dava açacaklarını belirtmişti.

“Sayıştay ya da Omdusman olsa anlarım da senin ne yetkin var?”

Arıklı ise konuyla ilgili şu sözleri sarf etti;

“Çevrecilerin böyle bir şey istemeye yasal olarak hakkı yok. Yani şimdi siz 5 kişi toplanıp bir platform oluşturduk diyeceksiniz ve ben sizin yakıtınızı analiz ettireceğim diyeceksiniz.

Böyle bir yetkiniz var mı? Savcılık olsa anlarım, Ombudsman olsa anlarım da bir sivil toplum örgütü gelip de ‘Bir dakika ben sizin yakıtınızdan numune alacağım’ diyemez. Sen kimsin?”

Haberleştiren: Özgür Gazete











Başa dön tuşu