EkonomiKıbrısManşet

Merkezi İhale Komisyonu, açılan ihalelerin mali boyutunu açıklamadı

Maliye Bakanlığı’na bağlı Merkezi İhale Komisyonu’nun (MİK) verilerine göre 1 Ocak- 24 Ağustos arasındaki yaklaşık 8 aylık dönemde 271 adet ihale açtı

İlk sırada 53 ihale ile GKK yer alıyor

MİK’in “Kurumlar bazında” açtığı ihalelerin ilk sırasında 53 ihale ile Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı yer alıyor. “Konular bazında” açılan ihalelerin ilk sırasında ise 40 ihale ile “Karışık yapılan alımlar” var.

MİK’in mali boyutunu açıklamadığı ihalelerde sayı bakımından ikinci sırayı 39 ihaleyle Sağlık Bakanlığı alıyor.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek) 19 ihaleyle üçüncü sırada yer alırken, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı için 13, İçişleri Bakanlığı ve Karayolları Dairesi için 10’ar adet ihale kayıtlara geçti.

Devlet Emlak Malzeme Dairesi, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu ve Telekomünikasyon Dairesi için de 6’şar adet, Polis Genel Müdürlüğü ve Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı için de 5’er kez ihaleye çıkıldı.

MİK’in 4’er kez ihale açtığı kurumlar arasında ise Jeoloji ve Maden Dairesi, KKTC Merkez Bankası, Konut Edindirme Birimi ve Turizm Planlama Dairesi bulunuyor.

Ayrıca, 18 bakanlık, daire ve müdürlük için 3’er kez, 20 kurum için 2’şer kez ve 38 kurum için de 1’er kez ihaleye çıkıldı.

Haberin devamı için TIKLAYIN











Başa dön tuşu