KıbrısManşet

Binbaşı’dan şok sözler: İmzalarına sahip çıkmayanlar omurgasızdır

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı‘nda (GKK) görevli Binbaşı Hayati Kabak, 2017 yılında Güven Yapı Kooperatifi‘ne kiralanan ve geçtiğimiz günlerde kiralama kararı iptal edilen Girne‘deki araziyle ilgili çarpıcı ifadeler kullandı

Kabak: Rant çevreleri saldırdı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Binbaşı Kabak, önceki dönemlerde rayiç bedel üzerinden devletin kooperatiflere arazi satabildiğini ancak Taşınmaz Mal Komisyonu‘nun kurulmasıyal birlikte artık bu satışların gerçekleşmediğini söyledi.

Kabak, Güven Yapı Kooperatifi’ne kiralanan ve her türlü izni ve onayı alındıktan sonra kiralama kararı iptal edilen arazinin, kooperatif yoluyla asker ailelerinin konut edinmesine olanak sağlayacakken, rant çevrelerinin saldırısına maruz kalındığını ileri sürdü.

“Eylemlerin tetikçisi belli”

Kabak açıklamasında, şu cümleleri kullandı;

“Jet Krizine sebep olan eskinin emekçisi şimdinin liboşu olan şahsın açıklamalarını okuyunca, kendisi veya yandaşlarının bu kooperatifçe davet edilmediğinden dolayı eylemlerin tetikçisi olma ihtimalini de gözden kaçırmamak gerekir”

Kabak’ın açıklaması şöyle;

“Daha önce yapılan yapı kooperatif işlerinde ilgili arazilerin rayiç bedeller üzerinden satışı yapılabiliyordu.

Kooperatifler vasıtasıyla rant çevrelerini elemine ederek kendi üye ve meslekdaşlarına konut edindirme gayretlerini sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının yanısıra Güv.K.K.’lığı personeli de iki ayrı dönemde kurmuş oldukları Kooperatiflerle konut edinmiştir.

Taşınmaz Mal Komisyonu’nun kurulmasıyla birlikte yapılan düzenlemelerle devlet artık arazi satamıyor.
Kiralanan ve kiraları vade içerisinde milyon sterlin olan arazi üzerine belli çıkar çevrelerince konut yaptırtılmayacağı belliydi.

Ancak burayı bir kalantor alıp üzerine tatilköyü veya devremülk yapsaydı pandemi tesisleri olarak kullanılır üstüne de devlet para öderdi.

İskele’deki bir plajın hangi kurum elinden alınarak, kime kimin verdiğini araştırsınlar.

Mesai mevhumu tanımayan, kendisini ülkesine, milletine ve vazifesine koşulsuz adamış, sadece muvazzaf silah arkadaşlarımızın oluşturduğu her türlü izinleri ve onayı alınmış yeni bir kooperatif ile konut edinmeleri yerine rant çevrelerinin saldıracakları yüzlerce icraatı varken, sürekli silahlı kuvvetlerimize saldırmak için fırsat kollayan belli çevrelerin Güv.K.K.lığı ve mensuplarına saldırılarının kabul edilmesi mümkün değildir.

Bu çevrelerin görmezden geldiği ancak halkımızın neredeyse hergün gördüğü Beşparmak dağlarının kemirilmesini, şehir merkezlerinin ana foseptik kanalları haline gelmiş derelerini, yağmalanan sahillerini görmezden gelen bu çevreler ve bilindik şahıslar, kendi siyasal görüşüne yakın olanları asla görmek istemediği gibi bu çevre ve değer istismarı yapan kalantorlar, rant çevrelerine ve idarecilere karşı ataletsizlikleri de son derece manidardır.

Bu eylem ve işlemlerin Jet Krizine sebep olan eskinin emekçisi şimdinin liboşu olan şahsın açıklamalarını okuyunca kendisi veya yandaşlarının bu kooperatifçe davet edilmediğinden dolayı eylemlerin tetikçisi olma ihtimalini de gözden kaçırmamak gerekir.

Kooperatifie verilen ve ara emriyle birlikte bu malum çevrenin “1$, orman arazisi, lojman, piknik, şantiye basma” gibi algı ve şovları da cabası.

Kiralama kararının da iptaliyle ilgili imzalarına sahip çıkmayanları da omurgasız olarak nitelemem ise hata olmaz diye dūşūnūyorum.

Tarafım her zaman KKTC’nin en güzel doğasını yaratma ve koruma gayreti içerisinde olan silah arkadaşlarımın ve mensup olmaktan daima gurur duyduğum Güv.K.K.lığının yanı olacaktır.

Mağdur edilen arkadaşlarımın mağduriyeti süratle giderilmelidir”











Başa dön tuşu