KıbrısManşet

Arıklı: Bu mücadeleden biz galip çıkmazsak Kıb-tek’in sonu KTHY gibi olur

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Bakanlık önünde bugün düzenlenen eylemde, polis ve eylemciler arasında gerginlik çıkmaması için aracı olan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Millevekili Asım Akansoy hakkında çıkan çarpıtılmış haberlere destek verdi

Akansoy polisten izin aldı

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) ve Bu Memleket Bizim Platformu‘nun bugün Ekonomi ve Enerji Bakanlığı önünde düzenlediği eyleme ana muhalefet CTP ve Toplumcu Demokrasi Partisi de (TDP) destek vermişti.

Bakanlık önünde bulunan CTP Milletvekili Akansoy da, eylem sonunda Bakanlık kapısına siyah çelenk bırakmak isteyen El-sen Başkanı Kubilay Özkıraç ve diğer eylemcilerin polis barikatını aşabilmesi için polisten izin istemiş, eylemcilerin çelenki bırakmalarına müsade etmelerini talep etmişti.

Polistek ‘evet’ karşılığı alan Akansoy da, Özkıraç ve diğer eylemcilere Bakanlık kapısına kadar eşlik etmişti.

Durumu çarpıttılar, Arıklı da destek verdi

Bazı haber sitelerinde  yer alan çarpıtılmış haberlerde ise Akansoy’un polise ‘dokunulmazlık’ zırhını kullanarak mukavemet ettiği ve tehditte bulunduğu yazıldı.

Bakan Arıklı da çarpıtılmış bu haberleri paylaşarak Akansoy’a şu ifadelerle yüklendi;

“Bizim bu pespaye ideolojik anlayışa pabuç bırakacağımızı sananlar yanılıyor…
Ellerinden geleni ardlarına koymasınlar…

Bu kurumu yıllardır sömüren ve batma noktasına getiren anlayış, bu mücadeleden galip çıkarsa KIB-TEK in sonu da KTHY gibi olur…

El-Sen de umarım Hava-Sen gibi ekmek teknesini batırmaz…”

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu