KıbrısManşet

Ülkemizin ciğerlerine ve doğaya zarar verilmektedir

Yeşil Barış Hareketi (YBH), Biyologlar Derneği ve Şehir Plancılar Odası, Bafra’da orman arazisi olan bölgenin güneş panelleri için bir otele kiralanması üzerine yaratılacak tahribatın durdurulmasıyla ilgili konuyu mahkemeye taşıyacağını duyurdu

YBH-Biyologlar Derneği-Şehir Plancılar Odası: Ülkemizin ciğerlerine ve doğaya zarar verilmektedir

Yapılan ortak açıklamada, hukuksuz kararlar sonucunda Bafra’da büyük bir doğa tahribatı yaşandığını ve tahribatın derhal durdurulması talebiyle 26 Ağustos 2021 saat 10.30’da Yüksek İdare Mahkemesi Mukayyitliğine dava dosyası sunulacağı belirtildi.

Bir kez daha orman arazileri farklı bir amaçla kullandırılmaya çalışıldığı belirtilen açıklamada, “Mevcut ağaçlar yerlerinden sökülerek, ülkemizin ciğerlerine ve doğaya zarar verilmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yapılan ortak açıklamanın tam metni şu şekilde: 

Hükümet tarafından alınan akıl almaz kararlarla ülkenin dört bir yanında çevre tahribatları yaşanmaya devam etmektedir.

Son olarak Girne Dağları’nın kuzey yamaçlarındaki kamu arazisinin inşaat yapılmak üzere bir kooperatife verilmesi ve bunun sonucunda ortaya çıkan çevre talanını durdurmak üzere verilen mücadele bunlardan sadece bir tanesidir.

Benzeri konularda gönüllü hukukçularımızın incelemeleri sonucunda bir çok davanın daha gündeme gelmesi kaçınılmaz bir hal almıştır. Bu doğrultuda, yine hükûmet edenlerin aldıkları hukuksuz kararlar sonucunda Bafra’da büyük bir doğa tahribatı yaşanmaktadır.

Bafra’da orman arazisi olan bölgede, imar planında öngörülmeyen şekilde ve yürürlükteki emirnamede zeytin, harnup alanı olarak belirlenen arazi bir otele peşkeş çekilmiş ve güneş panelleri kurulması için yasaya aykırı bir şekilde kiralanmıştır.

Bunun sonucunda da söz konusu orman arazisinde bir süredir hukuksuz bir şekilde hiçbir planlama onayı ve inşaat ruhsatı da olmadan faaliyetler yürütülmekte, bir kez daha orman arazileri farklı bir amaçla kullandırılmaya çalışılarak, mevcut ağaçlar yerlerinden sökülerek, ülkemizin ciğerlerine ve doğaya zarar verilmektedir.

Hukukçularımızın konu hakkında yapmış olduğu değerlendirmeler ışığında Biyologlar Derneği, Yeşil Barış̧ Hareketi ve Şehir Plancıları Odası olarak hukuksuz yapılan kiralamanın iptal edilmesi ve söz konusu tahribatın derhal durdurulması talebiyle 26 Ağustos 2021 (Yarın) saat 10:30’da Yüksek İdare Mahkemesi Mukayyitliğine dava dosyamızı sunmak üzere hazır olacağımızı tüm kamu oyunun bilgisine sunarız.











Başa dön tuşu