KıbrısManşet

GKÇD: Hak ve hukuk arayışımızı gerekli gördüğümüz yerlere taşıyacağız

Güney Kıbrıs’ta Çalışanlar Derneği (GKÇD), Resmi Gazete‘de yayınlanarak yürürlüğe giren antijen ve PCR testlerinin aşılı kesim dahil ücrete tabi olacak kararına kesinlikle uymayacaklarını açıkladı

GKÇD: Hak ve hukuk arayışımızı gerekli gördüğümüz yerlere taşıyacağız

G.K.Ç Derneği Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, güneyde çalışan emekçi kesim olarak yürürlüğe girmesi planlanan antijen ve PCR testlerinin aşılı kesim dahil ücrete tabi olacak kararına kesinlikle uyulmayacaklarını vurguladı.

Aşısını tamamlamayan sektörlerle aynı kefene koyulmayı kabul etmeyeceklerini belirten GKÇD, “Gerekirse hak ve hukuk arayışımızı gerekli gördüğümüz tüm platformlar taşıyacağımızı beyan ederiz” ifadelerini kullandı.

G.K.Ç Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamanın tam metni şu şekilde: 

“Biz güneyde çalışan emekçi kesim olarak Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren ve 27/08/2021 tarihinden itibaren uygulanacak olan antijen ve PCR testlerinin aşılı kesim dahil ücrete tabii olacak kararına kesinlikle uymayacağımızı buradan ilgili bakanlıklara bildiririz.

Uymama kararımızı gerekçesini de buradan belirtmek isteriz ki biz çalışanlar olarak devletin bizden istediği aşı olarak hem kendimizi hem de etrafımızdakileri koruyalım kampanyasına uyarak tüm üyelerimizin aşılanmasını sağlamış olmamıza rağmen bizler gibi aşısını tamamlayan diğer sektörler ile aşısını şu veya bu nedenle tamamlamayanlarla aynı kefeye konmamızı kesinlikle kabul etmediğimiz buradan deklare eder gerekirse hak ve hukuk arayışımızı da gerekli gördüğümüz tüm platformlara da taşıyacağımızı beyan ederiz.

Umarız alınan bu yanlış karardan en kısa sürede dönülerek gerekli düzeltmeler ilgili bakanlıklar tarafından yapılır. Saygılar sunar tüm halkımıza sağlık dolu günler dileriz”











Başa dön tuşu