KıbrısManşet

Akıncı: Kıbrıs sorunun çözümü en çok gençlerimizin yararına olacak

Cumhurbaşkanı ve bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Mağusa’da gençlerle biraraya geldi. Eşi Meral Akıncı’nın da yer aldığı buluşmada gençlerle samimi bir sohbet gerçekleştiren Akıncı, gençlerin sorularını yanıtladı, görüşlerini açıkladı

ozgur_gazete_kibris_Akinci_Kibris_sorunun_cozumu_en_cok_genclerimizin_yararina_olacak1

Kıbrıs Türk gençliğinin uluslararası hukuk içinde, kendi özgür ve özgün kimlikleri ile çağdaş medeni bir düzende yaşamalarının en doğal hakkı olacağını belirten Akıncı, Kıbrıs sorunun çözümünün de en çok gençlerimizin yararına olacağını vurguladı

Salgın sürecinin etkilediği bir ortamda Kıbrıs Türk halkının geleceğinin belirleneceği kader seçimine bir hafta kaldığını belirten Akıncı, 45 yıldır aktif siyasetin içinde biri olarak bu kadar müdahaleli bir seçim yaşamadığını söyledi.

Ne kadar baskı yapılırsa yapılsın Kıbrıs Türk halkının kendi aklı ve vicdanıyla sandık başına giderek kararlılıkla cevabını vereceğini belirten Akıncı, bu seçimlerin aynı zamanda onur seçimi de olacağını ifade etti.

ozgur_gazete_kibris_Akinci_Kibris_sorunun_cozumu_en_cok_genclerimizin_yararina_olacak2

Demokratik, çağdaş, medeni, laik ve Atatürkçü yaşam biçimine sahip Kıbrıs Türk halkının bunu gelecekte Avrupa Birliği ailesi içinde de sürdürmek istediğini, bu nedenle seçimlerin aynı zamanda bir hayat biçiminin de seçimi olacağını belirten Akıncı, “Bu seçimler ayrıca Federal çözüm yolunda ilerleyecek miyiz, yoksa alt yönetim algısı daha da mı pekişecek, aynı zamanda onun da seçimi olacaktır” dedi.

Tüm bunları değerlendirdiğinde Kıbrıs Türk gençliğinin geleceğinin, çağdaş, medeni, demokratrik, laik, barış kültürünün egemen olduğu avrupai bir gelecekte olduğunu belirten Akıncı, kendisinin de bunun için uğraş verdiğini kaydetti.

Halkın bu düşünceler etrafında kenetlendiğini, kendisinin dile getirdiği bu ifadelerin de zaten halkın hassasiyetleri olduğunu söyleyen Akıncı, Kıbrıs Türk halkının kendisine karşı ciddi bir güven duyarak kararlılıkla fikirlerini desteklediğini, bu iradenin de 11 Ekim’de kararlı ve güçlü bir şekilde sandığa yansıyacağını ifade etti.











Başa dön tuşu