KıbrısManşet

Harmancı: Bunu ne iş dünyası ne de emek dünyası bir kez daha kaldırabilir

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, hükümeti sert bir dille eleştirerek, hükümetin düzeni kendine göre kurup oyunu planlayan güçlerin esiri olduklarını söyledi

Harmancı: Alamadığınız tedbirlerin cefasını çok geçmeden tüm toplum ağır bir şekilde ödemeye başlayacak

Harmancı sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, “Şartlar ağır ama sizin ufak oy hesaplarınız dolayısı ile zamanında alamadığınız tedbirlerin cefasını çok geçmeden tüm toplum bir kez daha çok ağır bir şekilde ödemeye başlayacak” dedi.

Açıklama şu şekilde:

Yüz yüze eğitim başlangıcı öncesi, vaka sayılarında yaşanan patlama ve sağlık sisteminin kilitlenmeye doğru gittiği bir ortamda PCR zorunluluğuna paralel olarak ücretsiz PCR veya antijen uygulamasını kaldırıyorsunuz.

PCR veya antijen kitlerine devletin ödediği paranın milyon kez fazlasını oluşacak olan ekonomik devinimden dolayı kaybediyorsunuz ve bunu izah dahi edemiyorsunuz. Yapılacak iş basit aslında, bu ülkede dokunamadığınız para alamadığınız çok önemli kesimler var.

Yasadışı bet sahiplerinin ülke bütçesinden fazla kazanç elde ettiği bir ülke yurttaşını neredeyse haraca bağlıyor. Yurtdışı yatırımcılara arazileri beleş verdiğimiz yerler var mesela. Devlete kuruş vergi vermeyen esas patronlar var örneğin.

Düzeni kendine göre kurup oyunu planlayan güçlerin esirisiniz adeta.
Üniversiteler on-line eğitime bu alınan kararlarla devam edecek efendiler ve ayrıca bu ülke bu kafayla yakın bir zamanda yeniden kapanacak. Bunu ne iş dünyası ne de emek dünyası bir kez daha kaldırabilir.

Şartlar ağır ama sizin ufak oy hesaplarınız dolayısı ile zamanında alamadığınız tedbirlerin cefasını çok geçmeden tüm toplum bir kez daha çok ağır bir şekilde ödemeye başlayacak.
Planlı bir uğraş ile bu ülkeden kaçabilecekleri kaçırma uğraşı içinde olduklarını düşünüyorum.

Genel kanı kurultay hesabı ile ülkenin bu halde olduğu yorumu ama ben buna katılmıyorum.

Kurultayı biter küskünleri başlar, seçim gonku çalar adaylık problemleri başlar o biter bakanlık kavgası başlar sonuç olarak UBP ve benzerleri için bireylerin saltanatı ve kurtuluşu vardır ve maalesef buna rağmen o bireylerden medet uman da önemli bir kesim vardır ve sonuçlarla bakidir hiç şaşmaz.

Bu sarmalı aşabilmek için toplumun kurtulmak istemesi, siyasetin de makul ve mantıklı bir reçeteyi sunması gerekiyor.

Değişmez ve değiştirmez isek yaşadığım gün, yürüdüğümüz gelecekteki iyi günlerimiz olabilir.











Başa dön tuşu