KıbrısManşet

Serdaroğlu: Çağman, asgari ücretin belirlenmesinin önünü tıkıyor

Birçok yurttaş, asgari ücretin belirlenmesini beklerken, azınlık hükümeti, işçi ve işveren tarafının anlaştığı rakama sıcak bakmıyor, asgari ücret Bakanlar Kurulu’nda görüşülmüyor. İşçi ve işveren tarafı, konuyla ilgili Özgür Gazete’ye konuştu

Serdaroğlu: Çağman, süreci tıkadı

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş), Başkan Vekili Ahmet Serdaroğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısının ardından 2 hafta geçtiğini hatırlatarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Koral Çağman’ın asgari ücretin belirlenmesinin önünü tıkadığını söyledi.

Çağman’ın işçi ve işveren tarafının brüt 4 bin 970 TL üzerinde anlaşma sağlamasını kabul etmediğini kaydeden Serdaroğlu, Bakan Çağman’ın alınan kararı beğenmediğini söyledi.

“İhtarname yolladık”

Avukat aracılığıyla Çağman’a ihtarname yolladıklarını vurgulayan Serdaroğlu, komisyonda alınan kararın Bakanlar Kurulu’nda görüşülmesinin zorunlu olduğunun altını çizdi.

Arhun: Şartlı anlaştık

İşveren temsilcisi Metin Arhun ise işçi tarafı ile ücret konusunda şartlı anlaştıklarını kaydetti. Arhun, prim desteği konusunda şart koyduklarını, hükümetin prim desteğine devam edeceğini açıklaması sonrası konunun Bakanlar Kurulu’na gitmesini beklediklerini söyledi.

“Devlet sıcak değil”

Tarafların anlaştığı rakama devletin sıcak bakmadığını ifade eden Arhun, işçi tarafıyla anlaştıkları bu miktardan dönmeyeceklerini vurguladı. Komisyonda çoğunluğun elde edildiğini de belirten Arhun, “ Bu rakamdan dönmeyiz” ifadesini yineledi.

Özgür Gazete / özel haber











Başa dön tuşu